Akar'dan o iddiaya sert tepki: Bu alçaklığın dibidir!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), terör örgütü DEAŞ ile savaşmadığına yönelik iddialara, "Bu yalanın da alçaklığın da dibidir. " diyerek sert tepki gösterdi. 

GÜNDEM 29.10.2019, 20:04 30.10.2019, 00:38
Akar'dan o iddiaya sert tepki: Bu alçaklığın dibidir!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komite Kanadı ve TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ile Milli Savunma Bakanlığında (MSB) bir araya geldi.

Bakan Akar, Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekâtı'nın başlamasıyla ortaya atılan etnik temizlik söylemlerini anımsatarak, şunları söyledi:

"Bizim askerimizin karşıdan ateş gelmeden, karşısında teröristi görmeden ateş etmesi mümkün değil. Masum insanlara ateş edilmesi asla söz konusu değildir. Bir de 'kimyasal silah' yalanı ortaya attılar. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde kimyasal silah yok. Öte yandan, 'TSK, terör örgütü DEAŞ ile savaşmıyor' şeklinde yayılmak istenen yalan da var ortada. Bu yalanın da alçaklığın da dibidir. TSK olarak DEAŞ'a karşı göğüs göğse savaşan tek orduyuz. 3 binden fazla DEAŞ'lıyı Suriye'nin kuzeyinde 700 DEAŞ'lıyı da Musul'un kenarında etkisiz hale getirdik. Kim yaptı bunları? Cevap yok. Silahlı Kuvvetlerimizin, Türkiye'nin DEAŞ ile mücadele konusunda durması, yavaşlaması, hafife alması asla söz konusu değil. Çünkü biz şunun bilincindeyiz, DEAŞ hiçbir zaman Müslümanları ve İslamiyeti temsil edemez.  Dolayısıyla bu konuda yapılması gereken neyse herkesten daha çok yaptık, yapmaya devam ediyoruz."

"Yaklaşık bin terörist etkisiz hale getirildi"

Barış Pınarı Harekâtı dâhilinde bin civarında teröristin etkisiz hale getirildiğini, irili ufaklı 500 yerleşim yerinin terör örgütlerinden arındırıldığını vurgulayan Akar, "Şu anda buralardaki el yapımı patlayıcılar temizleniyor, ekmek dağıtılıyor, seyyar sağlık hizmetleri başladı, insanlar iş yerlerini açmaya başladı. Güvenlik, rahat, huzur için elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışıyoruz. Batı basınında yer alan insani kriz ifadeleri de gerçeği yansıtmamakta. Orada güvenlik sağlandı, sağlık, yiyecek, su gibi temel ihtiyaçlar veriliyor, AFAD, Kızılay gidiyor, ulaşım açık. İnsani kriz nerede? Olmayan bir şeyi suni bir şekilde gündeme getirip insanların kafasını karıştırıyorlar." açıklamasında bulundu.

"20 kişi hayatını kaybetti"

Akar, yalnızca masum insanlara karşı değil çevreye, tarihi, dini yapılara karşı da gerek harekâtın planlamasında gerekse icrasında hiçbir ülkenin göstermediği hassasiyeti gösterdiklerine dikkat çekerek, "Bu hainler bir haftada bizim il, ilçe ve köylerimize bin havan, roket attılar. 9 aylık bebek, 20 kişi hayatını kaybetti, 187 yaralımız var, bu bir alçaklık." şeklinde konuştu.

Batı ülkelerinden bu yaşananlarla ilgili bir yorum gelmediğine işaret eden Akar, savunma sanayiinde yerlilik ve millilik konusunda gelinen noktanın önemli olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)