Akar'dan NAVTEX sonrası açıklama: "Gözümüz yok ama..."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz'de atış eğitimi için NAVTEX ilan edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "hiçbir ülkenin topraklarında veya denizlerinde Türkiye'nin gözü olmadığını ancak herhangi bir saldırıya asla müsaade edilmeyeceğini söyledi. 

GÜNDEM 27.08.2020, 11:37 27.08.2020, 11:44
Akar'dan NAVTEX sonrası açıklama: "Gözümüz yok ama..."

Türkiye, bugün NAXTEX ilan etti. Doğu Akdeniz'de 1-2 Eylül'de atış eğitiminin gerçekleştirileceği bildirildi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan konuya ilişkin bir açıklama geldi. 

Bakan Akar, çalışmalar sona erene kadar NAVTEX'in devam edeceğini söyledi. 

"Herhangi bir saldırıya izin veremeyiz"

Akar, Türkiye'nin hakkını ve hukukunu muhafaza etmekte kararlı olduğuna dikkat çekerek, ne gerekiyorsa onun yapılacağını belirtti.

Bütün komşuların toprak bütünlüğüne saygı gösterildiğine dikkat çeken Akar, hiçbir ülkenin topraklarında veya denizlerinde Türkiye'nin gözü olmadığını ancak herhangi bir saldırıya asla müsaade edilmeyeceğini kaydetti.

"Çalışmaların güvenliğini sağlıyoruz"

Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının çalışmalarına devam ettiğini, Milli Savunma Bakanlığının da bu çalışmaların güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu ifade etti. 

Doğu Akdeniz'de diyalog çağrısı yapan ülkelerin tatbikat başlattıklarını belirten Akar, bu ülkelerin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) çalışmalarını önleyemeyeceklerini aktardı.

"Gerginliği onlar tırmandırıyor"

Akar, burada kaybedenin Mısır ve Yunanistan olduğunu vurgulayarak, gerginliği onların tırmandırdığını söyledi. 

Türkiye'nin kendi hakkını koruyacağına dikkat çeken Akar, Yunanistan'ın bencil bir tavır sergilediğini ve söz konusu tavrın da Yunan halkına zarar verdiğini belirterek, Türkiye'nin diyalog kurmaya açık olduğunu, hem hak hem de barış istediğini anlattı.

Akar, Meis Adası'nın Yunanistan'a 600 kilometre uzaklıkta, Türkiye'ye ise 2 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydederek, adaya 40.000 kilometre deniz yetki alanı verilmesine tepki gösterdi. 

Yorumlar (0)