Akar'dan KKTC mesajı! Göz yumulmayacak...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) haklarının gasbedilmesine asla göz yumulmayacağını söyledi.

GÜNDEM 08.08.2019, 13:24
Akar'dan KKTC mesajı! Göz yumulmayacak...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şehit Cengiz Topel Anıtı'nın açılış töreni ve Erenköy Direnişi ve Şehitlerini Anma Töreni'ne katılmak üzere sabah saatlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) geldi. 

Bakan Akar ve beraberindeki heyet, Ercan Havalimanı’nda KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım tarafından karşılandı.

"Faturasının ağır olacağını söyledik"

Türkiye'nin hem kendisinin hem de KKTC'nin meşru hak ve menfaatlerini her zaman koruduğunu ve korumaya devam edeceğini vurgulayan Akar, "Gücümüzün, kuvvetimizin test edilmemesini, bunun faturasının ağır olacağını her fırsatta lisanımünasiple söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Bir oldubitti ile Türkiye ve KKTC'nin haklarının gasbedilmesine asla göz yumulmayacaktır. Bu azim ve kararlılığımızın iyi anlaşılması gerekir." diye konuştu.

Yorumlar (0)