Akar'dan İdlib açıklaması: Ruslarla konuşuyoruz, hâlâ sorun var!

Milli Savunma Bakanı Akar, İdlib krizine ilişkin yaptığı açıklamada, "Hava sahasının herhangi bir şekilde askerî operasyonun ötesinde, ateşkesin devam etmesi için çok gerekli olduğunu bildirdik. İHA'ların ve SİHA'ların görev yapması konusunda Ruslarla konuşuyoruz ancak sorun devam ediyor." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 27.02.2020, 16:06 27.02.2020, 16:44
Akar'dan İdlib açıklaması: Ruslarla konuşuyoruz, hâlâ sorun var!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Akar, Türkiye olarak ülkenin güneyinde istikrarın oluşması amacıyla gayret gösterildiğini kaydederek, "Rusya ile münasebetimizi biliyorsunuz. İstikrar oluşması İçin elimizden geleni yapıyoruz. İdlib'de genç, ihtiyar herkes için ağır bir travma var, insanlık dramı var, yapılan budur." dedi.

"Görüşmeler devam ettiği için umutluyuz"

Ankara’da Moskova ile görüşmelerin ikinci gününde devam ettiğini belirten Akar, "Görüşmeler devam ettiği için umutluyuz, taraflar gayret gösteriyor." ifadelerini kullandı. 

"Bir an önce ateşkesin sağlanmasını istiyoruz"

Akar, 2018'de imzalanan Soçi Mutabakatı'nın gereklerinin yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Soçi Mutabakatı'na bağlı olduğumuzu, ilerlemeler kaydettiğimizi belirtmek istiyoruz. Rejimin her seferinde ilan edilen ateşkesi bozduğunu, aynı şeyi yaptığını söylüyoruz. Öncelikle bir an önce ateşkesin sağlanmasını, böylece göçün durmasını, bölgenin radikalleşmesinin engellenmesini, akan kan durunca da diğer konuların Soçi çerçevesinde ilerlemesini istiyoruz. Bu konuda duruşumuz belli." açıklamasını yaptı. 

"Hava sahasının gerekli olduğunu bildirdik"

Bu akşam ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile telefonda görüşeceğini ifade eden Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arazide ateşkesin sağlanması için elinden geleni yapıyor. Birtakım tedbirler alınıyor. Arazide karşılıklı ileri geri hareketler oluyor, değişken bir durum var. Hava sahasının herhangi bir şekilde askerî operasyonun ötesinde, ateşkesin devam etmesi için çok gerekli olduğunu bildirdik. İHA'ların ve SİHA'ların görev yapması konusunda Ruslarla konuşuyoruz ancak sorun devam ediyor." diye konuştuk. 

Yorumlar (0)