Akar'dan gözdağı: Gücümüzü test etmeyin!

Milli Savunma Bakanı Akar, Doğu Akdeniz'de yürütülen sondaj çalışmalarına ilişkin, "KKTC halkının haklarını sonuna kadar savunacağız. Gücümüzü, kuvvetimizi kimse test etmesin." uyarısında bulundu.

GÜNDEM 11.08.2019, 10:09 11.08.2019, 10:10
Akar'dan gözdağı: Gücümüzü test etmeyin!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesi, Yavuz sondaj gemisine eşlik eden TCG Gemlik fırkateynine helikopterle indi. Bakan Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Doğu Akdeniz ve Ege’deki faaliyetlerine ilişkin brifing aldı. Akar, "Hakkımızı, KKTC halkının haklarını sonuna kadar savunduk, savunacağız, bu konuda kararlıyız. Gücümüzü, kuvvetimizi kimse test etmesin." dedi.

Bakan Akar’ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) temasları devam ediyor. 

Akar, 'denizde egemenlik' parolasıyla görev yapan Yavuz sondaj gemisinin personeliyle bir araya geldi. 

"Herhangi bir oldubittiye göz yummayacağız"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'mavi vatanın etkin, caydırıcı ve saygın muhafızları' olarak nitelendirdiği bahriyelilerin çok önemli bir görev yürüttüğünü vurgulayarak, "Burada Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz’de, Ege’de bir oldubittiye göz yummayacağız. Herhangi bir şekilde bu haklarımıza karşı birtakım kararlar alınmasına müsaade etmeyeceğiz. İçinde bizim olmadığımız kararların yaşama şansı olmadığını başından beri söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

"KKTC halkının haklarını savunacağız"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, olması gerekeni iyi komşuluk ve uluslararası hukuk kapsamında dile getirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Şunu da kimse beklemesin, onlar araştırma, sondaj yapacak, gaz, petrol çıkaracak, o zenginliklerden istifade edecek, hem Kıbrıs halkı hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve 82 milyon hiçbir şey yapmadan seyredecek. Bu çok komik, böyle bir şey olmaz. Bunu kimse bizden beklemesin. Uluslararası kurallar var, çeşitli uygulamalar, yöntemler var. Bu manada biz de hakkımız neyse kendi hakkımızı, KKTC halkının haklarını sonuna kadar savunduk, savunacağız, bu konuda kararlıyız. Dolayısıyla bu konuda bizim gücümüzü, kuvvetimizi kimse test etmesin."

"Türkiye hakkında art niyeti olanlar uyuyamadılar"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fetullahçı Terör Örgütü'nden (FETÖ) temizlendikçe daha da güçlendiğine dikkat çekti. Bunu gerek operasyonları gerekse karada, denizde ve havada yaptığı tatbikatlarla herkese gösterdiğini kaydeden Akar, şunları söyledi:

"Denizlerimizde sizlerin de görev aldığınız Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatlarını yaptınız. Doğu Akdeniz’de kim var kim yok, bunu herkes gördü, anladı. Gerçekten dosta güven, düşmana korku verdiniz. Bütün Türkiye o tatbikatlarla heyecanlandı, gurur, güven, övünç duydu. Bunun dışında Türkiye’ye kem gözle bakanlar, Türkiye hakkında art niyeti olanlar da o gecelerde uyuyamadılar. Gücü gördüler." 

"Hakkımızı, hukukumuzu kimseye çiğnetmeyiz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın birçok kez dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kıbrıs'ta garantördür. Hakkımızı, hukukumuzu kimseye çiğnetmeyiz. Gereğini yaptık, gerektiğinde yine yaparız."  

Yorumlar (0)