Akar'dan flaş açıklama: 20 bin 77 teröristi temizledik!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele dâhilinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) 20 bin 77 teröristin temizlendiğini duyurdu. 

GÜNDEM 14.07.2020, 17:20
Akar'dan flaş açıklama: 20 bin 77 teröristi temizledik!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele dâhilinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) 20 bin 77 kişi ihraç edildi.

Konuya ilişkin açıklama Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi. 

Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Fetullahçı Terör Örgütü'nden (FETÖ) arındırıldıkça kuvvetlendiğini söyledi. 

"20 bin 77 terörist ihraç edildi"

Akar, Zeytin Dalı Harekâtı, Fırat Kalkanı Harekâtı, Barış Pınarı Harekâtı ve Pençe Harekâtlarının yanı sıra denizlerde yürütülen operasyonların Türkiye için guru verici olduğunu ifade etti.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele dâhilinde 20 bin 77 teröristin temizlendiğini yani ihraç edildiğini kaydeden Akar, emekliliğe ayrılanların bile takip edildiğini, tam 1243 kişinin rütbelerinin ellerinden alındığını belirtti.

"478 kişi göreve döndü"

Akar, haklarında idari işlemler sürenlerle beraber 24 bin 60 kişi hakkında işlem gerçekleştirildiğini aktararak, Olağanüstü Hal'in (OHAL) ardından bakan kararı ile 5 bin 71 kişinin görevinden ihraç edildiğini, geri dönen kişi sayısının ise 478 olduğunu duyurdu. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bu konudaki mücadelesini hız kesmeden sürdüreceğini kaydeden Akar, şanlı üniformayı teröristlerin giymesine izin vermeyeceklerini ve bu konuda çok kararlı olduklarını söyledi. 

"Eşi benzeri görülmemiş ihanet"

Akar, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin, devletin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) eşi benzeri görülmemiş bir ihanete uğradığını kaydederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve asker-sivil tüm bireylerin yan yana olması sayesinde alçak darbe girişimine karşı konulduğunu ve bu girişimin başarısızlığa uğratıldığını belirtti.  

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı sağlanan birliğin demokrasi tarihinde önemli bir yer edindiğini kaydeden Akar, Türk milleti, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), emniyet ve jandarma birlikleri ile beraber tüm vatanseverlerin bu hainlere karşı gerekli yanıtı verdiğini ifade etti.

Akar, hâkimiyetin kayıtsız şartsız Türk milletine ait olduğunun, tüm dünyaya açık bir şekilde gösterildiğini söyledi. 

Yorumlar (0)