Akar'dan ABD'li Shanahan'a telefonda tepki!

GÜNDEM 13.06.2019, 14:47 13.06.2019, 16:51
Akar'dan ABD'li Shanahan'a telefonda tepki!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ı arayarak telefonda görüştü. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan tarafından gönderilen mektuptaki müttefiklik ruhuna uygun olmayan üsluptan duyduğu rahatsızlığı ifade etti. İki Bakan Brüksel’de yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısında diyaloğun sürdürülmesi çerçevesinde bir araya gelme konusunda mutabık kaldı" denildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile yaptığı telefon görüşmesinde, tarafına gönderilen mektupta yer alan ifadelerin müttefiklik ruhuna uygun olmadığını ve uygunsuz üslup ve yaklaşımdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile telefonda görüştüğü ifade edildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar’ın, ABD’li muhatabı tarafından gönderilen mektuptaki müttefiklik ruhuna uygun olmayan üslup ve yaklaşımdan duyduğu rahatsızlığı ifade ettiği telefon görüşmesinde, başta F-35 olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Türkiye arasındaki ikili güvenlik ve savunma iş birliği konularında karşılıklı görüş ve talepler dillendirilmiştir. Yapılan görüşmede, iki Bakan Brüksel’de gerçekleştirilecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda diyaloğun sürdürülmesi çerçevesinde bir araya gelme konusunda mutabık kalmışlardır."

Yorumlar (0)