Akar: Başkomutanlık makamına saygısızlık!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutanı olduğunu hatırlatan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aynı zamanda başkomutanlık makamına da saygısızlık yaptığını söyledi.

GÜNDEM 11.01.2021, 17:03 12.01.2021, 09:23
Akar: Başkomutanlık makamına saygısızlık!

Yılın ilk video konferans toplantısı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanları ile Millî Savunma Bakanı yardımcıları Alparslan Kavaklıoğlu ve Yunus Emre Karaosmanoğlu'nun da katılımıyla Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Libya, Somali, Bosna Hersek, Kosova ve Katar'daki Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlıkları, NATO Karargahı'nda bulunan Türk Askerî Temsil Heyeti Başkanı, KKTC'de bulunan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı ile Donanma komutanları ve Muharip Hava Kuvveti komutanları, mevcut faaliyetler ve sahada gelinen son duruma dair brifing verdi.

Brifingin ardından komutanlara talimatlar veren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, kahraman Türk ordusunun yoğun bir dönemden geçtiğini, terörün Türkiye'nin gündeminden tamamen çıkarılması için operasyonların yoğunlaştırıldığını belirterek, vazifelerini layıkıyla ifa eden tüm kahraman TSK personelini kutladı.

Türkiye'nin NATO'ya katkıları

Türkiye ile ilgili mesnetsiz ve haksız iddialarda bulunanlara tepkisini dile getiren Millî Savunma Bakanı Akar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, NATO bünyesinde en caydırıcı, en etkin ve en saygın rolünü en üst seviyede uygulamış ve uygulamaya da devam etmektedir. Operasyon, tatbikat ve fiili durumlara bakıldığında beşinciyiz. Finans bakımından, NATO'ya verilen destek ve sağlanan katkı bakımından Türkiye Cumhuriyeti devletimiz 8. sıradadır. Tahsis ettiğimiz birlik, imkân ve kabiliyetler sayesinde savunma ve planlama havuzunda Türkiye 1. sıradadır. Dolayısıyla Türkiye'nin NATO'yla olan ilişkilerini kimse yargılayamaz, sorgulayamaz. Türkiye'nin katkılarını herkesin anlaması, göz ardı etmemesi ve görmesi gerekir. Asi tutum ne adalete, ne müttefiklik ruhuna ne hakka ne de NATO üyeleri arasında olması gereken ilişkilere uygundur. NATO'nun dünya ve bölge barışına katkı verebilmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri Akdeniz'den Adriyatik'e, Kosova'dan Afganistan'a kadar birçok bölgede faaliyet göstermektedir. Kimsenin Türkiye ile ilgili söz söyleme hakkı bulunmamaktadır."

Fransa Savunma Bakanı'na tepki!

"NATO Genel Sekreteri Sayın Jens Stoltenberg de Türkiye'nin katkısının ve öneminin farkında. Her fırsatta da bunu dile getirmektedir." diyen Bakan Hulusi Akar, geçtiğimiz aylarda Fransa yetkililerince ortaya atılan "Fransa donanmasına ait askerî geminin Türk donanması tarafından taciz edildiği" iddialarını da hatırlatarak, söz konusu iddiaların karargâh ve gemilerde yapılan incemleme ve araştırmalar neticesinde yalanlandığını, tüm verilerin sivil ve askerî NATO makamlarına teslim edildiğini söyledi.

"Başkomutanlık makamına saygısızlık!"

"Peygamber ocağı" diye anılan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin aziz Türk milletinin bağrından çıktığını, bilimin ve aklın ışığında, Anayasa ve kanunlar dairesinde, başkomutanın talimatları cihetinde, "Ölürsem şehidim, kalırsam gaziyim" anlayışıyla tüm zorluklara göğüs gererek Türk milletinin emrinde ve görevinin başında olduğu vurgusu yapan Hulusi Akar, "Sözde Cumhurbaşkanı" ifadesine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devlet yönetimi sisteminin en üst makamında bulunduğunu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm kurum ve kuruluşlarının başı olduğunu ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 117. maddesinde belirtildiği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutanı olduğunu hatırlatan Hulusi Akar, Türkiye'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a "Sözde Cumhurbaşkanı" demenin asil Türk milletinin irade ve değerlerine, Türk demokrasisine ve Türk Silahlı Kuvvetleri başkomutanlık makamına saygısızlık olduğunu ve kabul edilemeyeceğini, derhâl düzeltilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)