Akar, Barzani'lerle görüştü!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ve KDP lideri ve eski IKBY Başkanı Mesud Barzani'yle ayrı ayrı yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

GÜNDEM 19.01.2021, 17:06 20.01.2021, 16:54
Akar, Barzani'lerle görüştü!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in de bulunduğu heyetle birlikte Irak'ın başkenti Bağdat'ta gerçekleştirdiği diplomasi trafiği sonrası dün akşam IKBY'nin başkenti Erbil'e geçti.

Erbil'deki yoğun trafiğine KDP lideri ve eski IKBY Başkanı Mesud Barzani'yle görüşerek başlayan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Erbil'de bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Hem Iraklı kardeşlerimizin hem bölge halkının hem de Türkiye'nin sorunlarını görüşme imkânı bulacağız. Sorunları hep beraber çözebileceğimizi düşünüyorum." dedi.

"Irak'taki temaslar çok verimliydi"

Bağdat'ta dün önemli görüşmelerde bulunduklarını belirten Bakan Hulusi Akar, Irak Cumhurbaşkanı Salih, Irak Başbakanı Kazımi, Irak Savunma Bakanı Cuburi ve Irak İçişleri Bakanı Ganimi ile görüşmeler gerçekleştirdiğini anımsattı.

Görüşmelerin memnuniyet verici biçimde ve son derece olumlu tamamlandığını kaydeden Hulusi Akar, karşılıklı olarak bölge güvenliği ve genel konularda görüş alışverişi yaptıklarını ifade etti.

Irak'ta DEAŞ terör örgütüne karşı ciddi başarıların yakalandığını söyleyen Bakar Akar, tüm terör örgütleriyle mücadele ederek, onları da etkisizleştirerek, birlikte çok önemli başarılar elde edeceğimize inanıyorum." diye konuştu.

"PKK'nın gerçek yüzü görüldü"

İnsan, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yapan PKK'nın uluslararası ve eli kanlı bir terör örgütü olduğunun altını çizen Hulusi Akar, "PKK'nın gerçek yüzü artık Irak'ta net bir şekilde görülmektedir. PKK aynı zamanda bölge halkının da düşmanı. Bu eli kanlı terör örgütünün Kürt kardeşlerimizi, bölge halkını temsil etmediğini, bilakis onları yıllardır mağdur ettiğini her fırsatta vurguluyoruz." şeklinde konuştu.

"PKK eşittir YPG" diyen Bakan Akar, Türkiye'nin tüm mücadelesinin  teröristlerle ve terör örgütleriyle olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

"Bizlerin Kürt kardeşlerimizle bir sıkıntımız, problemimiz, derdimiz yok. Bütün mücadelemiz teröristlere ve terör örgütüne karşı. Aramızda var olan iş birliğini çok daha fazla güçlendirmeli ve PKK terör örgütü karşısında birlikte kararlı bir biçimde durmalıyız. Irak'taki her insan, her kesim şunu bilmelidir ki, Türkiye'nin dostluğunu kazanmak onlara refah ve huzur getirecektir. Amacımız beraberlik ve birlik içerisinde PKK terör örgütü sorununu yok edip sınır güvenliklerimizi sağlamak ve tüm komşularımızla refah ve huzur içinde yaşamaktır."

Mesrur Barzani ile de görüştü

Bakan Hulusi Akar ve Orgeneral Yaşar Güler, Mesut Barzani ile yapılan görüşmeden sonra IKBY Başbakanlığı binasına geçerek Başbakan Mesrur Barzani'yle bir araya geldiler.

Gösterilen misafirperverlik sebebiyle teşekkürlerini bildiren Hulusi Akar, yapılan samimi görüşmeler sayesinde fikirleri açık bir biçimde paylaşmayı sürdürdüklerini ifade etti.

Irak'ta başladıkları ve IKBY'de devam ettikleri iki günlük programda yapıcı ve olumlu görüşmeler yaptıklarını ifade eden Bakan Akar, iki ülkenin ortak kültürünün, ortak tarihinin ve komşuluk ilişkilerinin her iki tarafa da önemli sorumluluklar yüklediğini vurguladı.

Başbakan Mesrur Barzani ise Bakan Hulusi Akar ve Orgeneral Yaşar Güler'i ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Görüntüler alındıktan sonra her iki görüşme de basına kapalı sürdü.

Yorumlar (0)