Akar: “1 Ocak 2021’den bu yana 1107 terörist öldürüldü” 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hücum Gemisi incelemesi sonrasında açıklamalarda bulundu. Akar, 1 Ocak ile 23 Mayıs 2021 arasında toplamda bin 107 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. 

GÜNDEM 23.05.2021, 12:12
Akar: “1 Ocak 2021’den bu yana 1107 terörist öldürüldü” 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kuvvet komutanları ve beraberindeki heyet ile “TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi” için yerinde incelemelerde bulundu.

"TCG Anadolu, üstün özelliklere sahip”

Gemiyi inceledikten sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Akar: “TCG Anadolu, üstün özelliklere sahip. Bu araç, ülkemiz için büyük bir ihtiyaçtı ve üretildi. TCG Anadolu hücum aracı, Türk mühendisliğinin ve işçiliğinin aynı zamanda Deniz Kuvvetleri’nin de büyük bir başarısı. Aracımız yalnız bizim için değil, kardeş ve dost ülkeler başta olmak üzere dünyadaki her ülkenin ihtiyaç duyduğu insanı yardımı ve desteği bölgeye ulaştırmak için kullanılacak bir platform. Ayrıca NATO’daki faaliyetlerin gerçekleştirilmesi konusunda da oldukça önemli. TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi ile dünyanın en uzak bölgelerindeki hak ve menfaatlerimizi korumaya ve dünya barışını sağlamada yardımcı olmaya hazırız.”

1107 terörist öldürüldü

Akar: “Mehmetçik, terörle mücadele konusunda büyük bir özveriyle çalışıyor. Öyle ki yalnızca 1 Ocak 2021’den günümüze kadar 1107 terörist öldürüldü. Yalnızca 23 Nisan 2021’de başlatılan pençe Yıldırım ve Pençe Şimşek operasyonlarında şimdiye kadar 124 terörist öldürüldü. Mehmetçik, bölgedeki tüm mağaraları tek tek kontrol ediyor ve teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor.” 



“Fesat ve fitne yaymak için çalışıyor” 

“TSK’nın teröristlerle ve terörle mücadelesi büyük kararlılık ve fedakarlıklarla devam ederken Mehmetçik de şanlı tarihine yakışır şekilde başarılar sağlıyor. Kahraman askerlerimiz milletine ve ülkesine olan borcunu ödüyor. Mücadelemiz hem yurt içi hem de yurt dışı operasyonlarla devam ediyor. Fakat içerde ve dışarda var olan bazı kişiler fesat ve fitne yaymak için çalışıyor. Unutulmasın ki bizim derdimiz ne dini ne de etnik gruplara karşıdır. Bizim derdimiz terör ve teröristlerdir.”

“PKK ve YPG aynı”

“Operasyonların bazı dini ve etnik gruplara yönelik olduğu söylemleri terör elebaşlarından olan Sofi Nurettin’in öldürülmesiyle tekrar alevlendi. Dün YPG’nin elebaşı olarak Suriye’de bulunan terörist Sofi Nurettin, Mehmetçiğe nerede yakalandı? Kuzey Irak’taki Gara’da. Yani PKK ve YPG’nin birbirinden farkları yok. YPG’nin farklı olduğunu söyleyenlerin amacı aklımızla alay etmektir. Bu kişiler, akıllarını başlarına toplasınlar. Bu konu oldukça açık olduğu halde üzerinde tartışma yaratılması ahlaki değil. Bizim bu konu hakkındaki kararımız ise ortada.”



“Vatandaşlarımızın hakkını yedirmeyiz”

“Bizler, Akdeniz, Ege ve Kıbrıs’taki sorunların uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde ve konuşma yolu ile çözülmesinden yanayız. Yunanistan tarafından bize uygulanan provokasyonlar ise hala devam ediyor. Yunan komşumuzun söylemleri ve eylemleri ile takındığı tavır, olumlu gidişatımızı provoke etme amacıyladır. Bunlar, görüşmeleri sabote etmek için çalışıyorlar. Ama bilmeliler ki bu yol çıkmaz yol. Provokasyon ve tahrik ile bir yere varamazlar. Bir uluslararası hukuk kurallarını göz önünde bulundururken sizler uluslararası anlaşmaları nasıl inkar ediyorsunuz? Biz ne kadar hukuktan yanaysa o kadar da vatandaşlarımızın hakkını yedirmeyiz.”

“Önce kendi tarihlerine baksınlar”

“Özellikle son dönemlerde Yunanistan’da asker ve sivil fark etmeksizin pek çok kişi, tarihi hezeyanlarda bulunuyor. Türk tarihi, oldukça şeffaf ve açıktır. Bu milletin alnı da yüzü de aktır. Bizim tarihimizde hiçbir şekilde soykırım bulunmaz. Dün Ermenistan birtakım iddialarda bulundu bugün de Yunanistan aynısını yapıyor. Bu, tarihi tersten okumaktır. Bu söylemler, sorunların barışçıl yollarla çözümünü sekteye uğratır. Bu sebeple ben de Yunanistan’ın doğruları konuşması konusunda hatırlatmada bulunmak istiyorum. Türkiye hakkında ‘yayılmacı’ iddiasında bulunanlar önce kendi tarihlerine baksınlar. 1821’den günümüze kadar yaşananlara ve dünya haritasının değişimine baksınlar. O haritalarda kimin nasıl yayıldığını görecekler.” 

Yorumlar (0)