Akademisyen Ceren Damar vefatının dördüncü yılında anıldı

4 yıl öncesi öğrencisi tarafından öldürülen akademisyen Ceren Damar, yaşamını yitirmesinin ardından geçen 4'üncü yılda mezarı başında anıldı.

GÜNDEM 02.01.2023, 16:28 03.01.2023, 17:49
Akademisyen Ceren Damar vefatının dördüncü yılında anıldı

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar için Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabri başında yapılan anma törenine, annesi Feyzan Damar, babası Mustafa Damar ve birçok seveni katıldı.

Damar için Kur'an-ı Kerim ile dualar okundu.

"Kendini geliştirmek için çok çabaladı"

Mustafa Damar, törenin ardından yapmış olduğu paylaşımda, kızının kısacık ömründe belirli ilkelere sahip olduğunu ve kendini yetiştirmek maksadıyla çok fazla çabaladığını kaydetti.

Baba Damar yaptığı paylaşımda, "Acı ve ızdırap ile geçen 4 sene. Kimilerinin görmezden geldiği, kimilerinin ise 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' düşüncesiyle karşısında yaşamını feda edecek kadar cesur bir insandı. Emek harcamadan ve çalışmadan kazanım elde etmek isteyen, bilgi hırsızı, kopyacı caniye 'dur' diyecek kadar da güçlü bir akademisyendi. Biz yalnızca cerenimizi genç yaşta kaybetmedik, Cerenimizi hukukçu meslektaşları, akademisyen hocaları ve ondan ders alacak çok sayıda öğrencisi kaybetti." dedi.

Yorumlar (0)