Ak Partili Yavuz duyurdu: Kimsenin okulu ve sandığı değişmiyor

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yarın gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda kimsenin oy kullanacağı okulunun ve sandığının değişmediğini duyurdu.

GÜNDEM 27.05.2023, 15:03 27.05.2023, 15:09 Şeyda Gül
Ak Partili Yavuz duyurdu: Kimsenin okulu ve sandığı değişmiyor

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yarın gerçekleşecek Cumhurbaşkanı seçimi 2’inci turuna ilişkin yaptığı açıklamada milli iradeye etki etmeye kalkışmanın seçim kanunu çerçevesinde suç olduğunu söyledi. Vatandaşlara böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarında doğrudan suç duyurusunda bulunması önerisinde bulunan Yavuz, çevrede korsan birtakım broşürler, afişler ve görseller oluşturulduğunu gördüklerini söyledi. Yavuz, “Sen daha dair de yapılan birtakım yanlışların olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.,

Başkasının yerine oy vermeye kalkışmak suç

14 Mayıs'ta az da olsa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Yavuz, 28 Mayıs'ta net bir şekilde takip edeceklerini ve imza kaydırma, mükerrer oy verme teşebbüsünde bulunanlara suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Yasa gereği bunların yanı sıra başkasının yerine oy vermenin veya kalkışmanın da suç olduğunu dile getiren Yavuz, 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası olduğunu hatırlattı. “Sandık başkanı, kurul üyesi yapmaya kalkarsa cezayı artırıcı bir neden ve 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası gerektirir” diyen Yavuz, hiç kimse milli iradeye müdahale etmeye kalkışmasın uyarısında bulundu.  Yavuz, “Sandık başkanı ve kurul verilen itirazları ve şikayetleri kaydı geçer, olumlu ya da olumsuz bakması onun kanaatidir” ifadelerini kullandı.

Kimsenin okulu ve sandığı değişmiyor

Sandıkta çok dikkat edilmesi gereken işler ve hususlar olduğunu söyleyen Yavuz, son günlerde yaygaranın kopup gittiğini, sanki sandıklar değişmiş ve yeni seçmen ilave edilmiş gibi bir durum söz konusu olduğunu söyledi. Hiç kimsenin okulunun değişmediğini aktaran Yavuz, sandıkların da değişmediğini belirtti.

Engelli bireyler bir yakını eşliğinde oy kullanabilir

Dolayısıyla herkesin daha önce kullandığı sandıkta oy kullanacağının altını çizen Yavuz, engellilerin oy kullanmasına ilişkin yaşadığı zorlukları da gördüğünü ifade etti. Engelli olduğu görünen kişiden rapor istenmeyeceğini belirten Yavuz, YSK'nın bu durumu karar altına aldığını ve bakıldığında engelli olduğu anlaşılıyorsa zorluk çıkarmasın denildiğini hatırlattı. Bir yakınıyla oy kullanılabilir şeklinde ifade edildiğini belirten Yavuz, kabine sandık üyesi ve kurulu üyesinin giremeyeceğini ancak sadece akrabasının engelliye refakat edebileceğini söyledi.

Yorumlar (0)