AK Partili Yavuz: Açık ara öndeyiz

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, muhalefet cephesinden gelen tepkilere yanıt verdi. Yavuz, "Paniğe kapılarak kurumları suçlamak manasız. Hem cumhurbaşkanı hem de parlamento seçimlerinde açık ara önde görünüyoruz." diye konuştu.

GÜNDEM 14.05.2023, 22:54 15.05.2023, 11:27 Hakan Öksüz
AK Partili Yavuz: Açık ara öndeyiz

Oy sayımı devam ederken AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan açıklama geldi. Oyların kullanıldığını ve seçim güvenliği konusunda bir sorunun yaşanmadığını kaydeden Yavuz, Cumhur İttifakı olarak hem cumhurbaşkanı hem de parlamento seçimlerinde açık ara önde olduklarını vurguladı. 

"Paniğe kapılarak kurumları suçlamak manasız"

Sistemin doğru şekilde çalıştığını belirten Ali İhsan Yavuz, "Partilerin sandık kurulu üyeleri görev başında. Partilerin üyeleri, ilçe seçim kurullarında. Paniğe kapılarak kurumları suçlamak manasız. Aylardır tedbir aldıklarını söylüyorlar. Madem öyle, bu duruma dair bir öngörünüz olmalıydı." dedi.

"İtirazların fazla zaman alacağını zannetmem"

Muhalefet cephesinin, "İtiraz dilekçeleri yüzünden önde olduğumuz sandıkların sonuçları, verilere yansımıyor." şeklinde bir tepkisinin olduğunu hatırlatan Yavuz, "İtirazların fazla zaman alacağını zannetmem. Zaten acelemiz de yok. Sandıktaki durumlarla ilgili salı günü saat 15.00'e kadar itirazlar yapılabilir. İki seçimde de açık ara önde olduğumuz görülüyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)