AK Partili Şamil Tayyar'dan Zelenski'ye tepki: Aptal komedyen

Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Şamil Tayyar Yunan televizyonlarına açıklamalarda bulunarak Türkiye’ye Rus turistleri kabul ettiği için kırgın olduğunu belirten Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Türkiye’nin Ukrayna’ya pek çok yardımda bulunduğunu söyleyen Tayyar Zeleskiy hakkında “Aptal komedyen” sözlerinde bulundu.

GÜNDEM 02.05.2022, 12:32 02.05.2022, 13:09
AK Partili Şamil Tayyar'dan Zelenski'ye tepki: Aptal komedyen

Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Şamil Tayyar Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin Yunan ERT televizyonuna verdiği demeçte Türkiye’ye Rus turistleri kabul ettiği için kırgın olmasını söylemesinin üzerine sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak Zelenskiy’e tepki gösterdi.

Twitter hesabı üzerinden tepki verdi

Tayyar yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Türkiye’ye Rus turistleri kabul ettiği için kırgınmış. Silahlı insansız hava araçları gönderdik, binlerce yetim ve öksüzü ülkemize kabul ettik, yüzlerce yardım tırını Ukrayna’ya ulaştırdık. Barış için de gerekli bütün adımları attık. Ve sen bunların üzerine kalkmış Yunan kanalında saçmalıyorsun. Aptal komedyen.

Yunan televizyonlarına açıklamalarda bulunmuştu

Zelesnkiy Yunan televizyonuna yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

Türkiye arabulucu rolü ile birlikte barışın sağlanmasına adına adımlar atıyor. Ama bununla birlikte Rusya’dan gelecek turistler için de özel bir hazırlık içerisine giriyor. Devlet başkanı olarak şunu söylemem gerekiyor ki dostça ilişkilere sahip olacak isek bu yapılan şey olacak iş değil. Bu durumu bu şekilde yönetemezsiniz bu yapılan çiftte standarttır. Türkiye’nin dikkatini bu nedenle bu noktaya çekmek istiyorum. Yapılan doğru değil. Bana soracak olursanız bu şekilde davranamazsınız. Bir seçim yapmanız gerekiyor. Doğruluktan yana mısınız yoksa değil misiniz?

Yorumlar (0)