AK Partili Çelik'ten İsveç ve Finlandiya açıklaması: "Konu ikna edilmemiz değil..."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Finlandiya ve İsveç’in NATO başvurusuna yönelik açıklama yaptı. Çelik, “Konu Türkiye'nin ikna edilmesi değil, NATO'ya girmek isteyenlerin terör örgütlerine yönelik desteğinin kesilmesi için ikna edilmesidir'' sözlerini kullandı.

GÜNDEM 19.05.2022, 17:40 20.05.2022, 14:02
AK Partili Çelik'ten İsveç ve Finlandiya açıklaması: "Konu ikna edilmemiz değil..."

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan başkanlığında bir araya geldi.

AK Parti’de MYK toplantısı

Basına kapalı olarak parti genel merkezinde yapılan toplantı, 2 saat 35 dakika devam etti.

AK Parti Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, toplantı sürerken gündeme yönelik açıklamalar yaptı. 

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

İsveç ve Finlandiya’nın başvurusu: “Terör örgütüne desteğe son verilmeli”

İsveç ile Finlandiya’nın NATO başvurusu ile ilgili konuşan Ömer Çelik, şunları aktardı:

“Türkiye'nin terörle olan mücadelesine destek verilmedi. YPG ve PKK’yı temizlediğimiz bölgelerden devamlı olarak çekilmemizi söylüyorlar. Türkiye açık bir şekilde talebini iletiyor. NATO’ya üye olacak yeni devletlerin her şartta terörle bağını kesmesi lazım. Kurallara göre yeni üyeliklerin ele alınması lazım. NATO’nun en önemli mücadelesi terörle olmalı. NATO’nun mantığı hepimiz birimiz birimiz hepimiz içindir. Bu ülkelerde terör örgütleri para topluyor. İlkesel olarak Türkiye, NATO'nun genişlemesine olumsuz yanıt vermedi. Problem onların bugün terör örgütlerine desteğiyle ilgilidir. NATO içinde Türkiye, görevlerini ve yükümlülüklerini hassasiyetle ve başarıyla yerine getirmiştir. Türkiye ne istiyor diyorlar. NATO’ya üye olanların veya üye olmak isteyen ülkelerin de NATO’nun prensiplerine ve ilkelerine uygun davranmasını istiyor. Teröre destek ile ilgili tutumları kesin olmalı. Finlandiya ve İsveç’in terör örgütüne yoğun bir biçimde finansman verdiği net ve açık. PKK’lıların elinde İsveç silahları var. Konu Türkiye'nin ikna edilmesi değil, NATO'ya üye olmak isteyen ülkelerin teröristlere verdiği desteğin kesilmesi için söz konusu ülkelerin ikna edilmesidir. Türkiye'nin haklı güvenlik kaygıları tatmin edilmeli.”

Atatürk Havalimanı tartışmaları

Gündemdeki Atatürk Havalimanı tartışmalarıyla ilgili de konuşan Ömer Çelik, “Atatürk'ü istismar ederek, isminin verildiği bir bölgenin yıkılması olarak kamuoyuna sunuyorlar. Bugüne kadar siyasette Atatürk istismarcılarının yaptığı kötülüğün sınırı yoktur. Taksim’in ortasına harika eser yapıldı ve ismi de Atatürk Kültür Merkezi'dir. O bölgeye 132 bin 500 ağaç dikilecek. Her türlü vatandaşımıza yürüyüş yollarıyla hizmet edecek bir faaliyetle bu hayata geçirilecek.” sözlerini kullandı.

Mısır’la normalleşme adımları

Ömer Çelik, Mısır’la normalleşme adımlarına da değindi ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, 1 Haziran'da Mısır'a gideceğini açıkladı.

Yorumlar (0)