AK Partili Çelik'ten provokasyon açıklaması: 76 kişi gözaltında

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son günlerde Ankara'nın Altındağ ilçesinde meydana gelen olaylara ilişkin, "Çok üzücü bu hadise üzerinden provokasyonlar tertip edilmeye çalışılıyor. Bu provokasyonların amacı; insanımıza ve ülkemize zarar vermektir. Adalet önünde suçlular hesap verecek ve hak ettikleri cezayı alacaklar” açıklamasını yaptı. Öte yandan Altındağ’da yaşananlara ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 76 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

GÜNDEM 12.08.2021, 16:05 13.08.2021, 12:15
AK Partili Çelik'ten provokasyon açıklaması: 76 kişi gözaltında

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son günlerde Altındağ ilçesinde meydana gelen gelişmeler hakkında bir açıklama yaptı.

“Hedef, insanımıza ve ülkemize zarar vermek”

Ankara'da yaşananlara ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Ömer Çelik, şunları söyledi:

"Emirhan Yalçın kardeşimizin yaşamını yitirdiği olay, hepimizi derinden üzmüştür. Yüce Allah’tan Emirhan kardeşimize rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Emniyet ekiplerimiz, Emirhan’ı katledenleri yakalamıştır, yargı mutlaka adaleti tesis edecektir. Çok üzücü bu olay üzerinden provokasyonlar tertip edilmeye çalışılıyor. Bu provokasyonların amacı; insanımıza ve ülkemize zarar vermektir. Suç bireyseldir. Bu anlamda suçlular, adalet önünde kesinlikle hesap verecek ve gereken cezayı alacaklardır. Sığınmacı kılığındaki provokatörler ve sığınmacı düşmanlığı yapan provokatörler hep aynı şeyi amaçlıyorlar. Bunlar aynı madalyonun iki yüzüdür. İnsanımıza ve ülkemize zarar vermek istiyorlar.”

“Dezenformasyona dikkat etmeliyiz”

Söz konusu failleri etnik kimliğiyle tanımlayarak, toplulukları hedef haline getirenlere eleştirilerde bulunan Ömer Çelik, bu kişilerin, Türkiye’ye zarar vermeye çalışan bir atmosfer oluşturma çabası içinde olduklarına dikkat çekti ve şunları aktardı:

“Adaleti tesis etme sorumluluğuna sahip olan yargı kurumları görevlerini gerçekleştirecektir. İnsan hayatına kastedenler hak ettikleri cezayı alacaktır. Kendilerini yargının ve emniyetin yerine koymaya çalışıp bazı insanları hedef gösterenler, bütün milletimize ve ülkeye kötülük yapmak isteyenlerdir. Millet olarak dirliğimizi ve birliğimizi hedef alan provokasyonlara karşı sağduyulu olmamız gerekiyor Sosyal medyadan yapılan yalan dezenformasyonlara ve haberlere dikkat etmeliyiz. Milletimiz tarihten gelen tecrübesi ve yüksek ahlaki değerleriyle bütün provokasyonları boşa çıkaracaktır. Tarihten günümüze mazlumların sığınağı olan devletimiz, hem provokatörlerle mücadele edecek hem de mazlumları koruyacaktır.”

“Milletimiz, insanlığın vicdanının temsilcisidir”

Sığınmacılara yönelik muhalefet partilerinin yaptığı açıklamalara ilişkin eleştirilerde bulunan Ömer Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

“Siyasette rekabet gereklidir. Fakat kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı nefret dili kesinlike muhalefet olarak görülemez. Bazı siyasi isimlerin, uzun bir süredir sığınmacılarla ilgili kullandığı nefret dilinin neden olabileceği tehlikelerin ne kadar ciddi olduğu açıktır. Ne ülkemizde, sığınmacılara yönelik nefret üretme çabalarına müsaade ederiz ne de sığınmacı kılığında bazı kişilerin provokasyonlarına müsaade ederiz. Tarihi tecrübemiz, kaos planlarını bertaraf etmeye ve mazlumları korumaya yeter. Milletimiz insanlık vicdanının temsilcisidir. Yargı ve emniyet kurumları görevlerini yürütmektedir. Kendini yargının ve emniyetin yerine koymaya girişenler, milletimizin vicdanına saldırmayı arzu edenlerdir. Vatandaşlarımızın şikayetlerinin çözüm yeri yargı ve emniyet kurumlarıdır. Vatandaşlarımızın kaygılarının ve rahatsızlıklarının tamamını takip ediyoruz. Gerekli tedbirleri alıyor ve çalışmaları yapıyoruz”

76 kişi gözaltında

Öte yandan Ankara Emniyet Müdürlüğü, Altındağ'da yaşananlara ilişkin bir açıklama yayınladı ve olaya ilişkin 76 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Yorumlar (0)