AK Parti’den yeni adım! ‘Araştırma komisyonu’ önerisi…

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, madencilik sektöründeki tüm sorunların ele alınacağı bir araştırma komisyonu oluşturulması için, yarın TBMM’ye öneri sunacaklarını açıkladı. 

GÜNDEM 17.10.2022, 16:31
AK Parti’den yeni adım! ‘Araştırma komisyonu’ önerisi…

Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan maden faciası, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. 41 maden işçisinin şehit düştüğü acı olay, madencilik sektöründeki sorunları ve işçi güvenliğini bir kez daha gündeme getirdi. Önceki gün Diyarbakır programını iptal ederek Bartın’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, şehit ailelerine her türlü desteğin verileceğini vurguladı. 

“Tüm partilerin bu konuda hassas bir yaklaşımı var”

Bartın’daki maden faciası sonrası bir açıklama da AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan geldi. Turan, madencilik sektöründeki tüm sorunların değerlendirileceği bir araştırma komisyonu kurulması gerektiğini vurguladı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Turan, “Tüm partilerin bu konuda hassas bir yaklaşımı var. Tüm partilerle görüştük ve bir kanaate vardık. Madencilik sektöründeki tüm sorunların ele alınacağı bir araştırma komisyonu oluşturulması için, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) öneri sunacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)