"AK Parti tek parti CHP'sine dönüyor"

Eski AK Parti milletvekilinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması üzerine yaptığı yorum konuşulacağa benziyor.

GÜNDEM 07.10.2019, 09:57
"AK Parti tek parti CHP'sine dönüyor"

Hem eski AKP milletvekili hem de Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bizim de çok kabahatimiz, kusurumuz var. Gerçeği konuşalım. Bir başörtüsü meselesini Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel mesele haline getirdi” sözlerini değerlendirdi.

Ocaktan “Kılıçdaroğlu’nun hem CHP’nin geçmişiyle bir bakıma hesaplaşmak hem de demokratik manada ortaya koyduğu değişim gayretlerinin özellikle altının çizilmesi gerekiyor” dedi. 

CHP'nin söylem ve sloganlarını değişim yönünde demokratikleşme yönünde değiştirmeye başladığı ifadesindse bulunan Ocaktan, AK Parti'de ise tek parti dönemi CHP'sine benzer bir eğilimin olduğundan bahsediyor.

Ocaktan, AK Parti'nin yolun başında kendisinin ortaya koyduğu demokratik değer ve ilkelerden feragat ettiğini, kendi siyasal genlerine yabancı ulusalcı bir havuzda siyaset yapmaya heveslendiği iddiasında bulundu.

Ocaktan yazısında bulunduğumuz politik iklimde eğer siyasi partiler demokrasinin işlemesinden ve kalıcı hale gelmesinden yanaysa siyasi partilerin kendi hatalarıyla yüzleşmeleri gerektiği ve toplumla helalleşmeleri ihtiyacı üzerinde duruyor. 

Ocaktan yazısının devamında:

“Kılıçdaroğlu CHP’nin geçmişiyle yüzleşerek cesur bir adım atıyor, peki diğer partiler? Mesela 28 Şubat’ta MHP neredeydi? Şimdiye kadar bu partinin açık yüreklilikle o günlerin muhasebesini yaptığına tanık olmadık." diye de soruyor.

Yazısının devamında AK Parti'nin bahsini açtığı muhasebeye ihtiyacı olmadığının ancak kendi getirdiği reformlardan da vazgeçtiğinin tesipitini yapan yazar, bu muhasebenin bugün millet ve parti arasındaki bağın neden zayıfladığının tespiti için değerli olduğunu söylüyor.

Yorumlar (0)