AK Parti MYK toplandı! İşte masadaki konular!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda iç ve dış politikaya dair konuların masaya yatırılacağı öğrenildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in toplantının ardından basın toplantısı düzenleyeceği kaydedildi.

GÜNDEM 25.07.2022, 17:47 25.07.2022, 20:39 Hakan Öksüz
AK Parti MYK toplandı! İşte masadaki konular!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandığı kaydedildi. Toplantıda iç ve dış politikaya ilişkin önemli konu başlıklarının ele alınacağı kaydedildi. Küresel çapta yaşanan enflasyon sorununun, Türkiye üzerindeki etkilerinin en aza indirilebilmesi için uygulanacak tedbirlerin masyaa yatırılacağı belirtildi.

Tahıl zirvesi masaya yatırılacak

Toplantıda ele alınacak konulardan birinin de Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın bölge üzerindeki olumsuz etkileri olacak. İstanbul'da yapılan tahıl zirvesinde yapılan anlaşmanın, gıda krizinin çözümünde oynayacağı rol irdelenecek. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanacak yeni gerilimlerin, anlaşmanın uygulanması üzerinde etkili olup olmayacağı konuşulacak.

Ömer Çelik basın toplantısı yapacak

NATO'ya üyelik başvuruları kabul edilen İsveç ve Finlandiya'nın durumunun da masaya yatırılacağı kaydedildi. İsveç ve Finlandiya'nın taahhütlere uymaması durumunda atılacak adımların ele alınacağı aktarıldı. 2023 seçimleri kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında da fikir alışverişinin yapılacağı ifade edildi. Basın toplantısı düzenleyecek olan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in, toplantıda alınan kararları açıklayacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)