AK Parti'den Yunanistan'a sert yanıt: Hukuksuz bir yol!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AB zirvesinde konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in, Türkiye'yi şikayet etmesini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sert ifadeler kullanmasını eleştirdi. Çelik, . Tercih ettikleri yol, hukuksuz. Bu haksızlığa destek veren ülkeler iyi niyetli değil." değerlendirmesinde bulundu.

GÜNDEM 03.06.2022, 17:26 05.06.2022, 10:36 Hakan Öksüz
AK Parti'den Yunanistan'a sert yanıt: Hukuksuz bir yol!

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimin dozu, son günlerde yaşanan gelişmelerle iyice arttı. Brüksel'de düzenlenen AB zirvesinde konuşan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye'yi adeta topa tuttu.

Miçotakis: "Türkiye, bölgeyi istikrarsız hale getiriyor"

Doğu Akdeniz'deki gerilimin sorumlusunun Türkiye olduğunu kaydeden Miçotakis, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerilimi yükseltiyor. Hamleleriyle Doğu Akdeniz'i istikrarsız bir bölge haline getiriyorlar. Uluslararası hukuka sonuna kadar bağlıyız. Bize destek verecek güçlü müttefiklere de sahibiz. Hiçbir ülke, egemenlik haklarımıza saldıramaz." açıklamasında bulundu.

Çelik: "Propaganda yaparak bir yere varamazlar"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Miçotakis'in bu ifadelerine sert tepki verdi. Bu açıklamaların saldırganca olduğunu kaydeden Çelik, "Propaganda yaparak ve Türkiye'yi şikâyet ederek bir yere varamazlar." ifadelerini kullandı.

"O ülkelerin niyeti iyi değil"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki taleplerinin hukuka dayalı olduğunu vurgulayan Çelik, Yunanistan tarafının bu haklı taleplere karşı itidalli bir dil kullanması gerektiğini belirtti. Çelik, "Adaları silahlandırmaya çalışıyorlar. Tercih ettikleri yol, hukuksuz. Bu haksızlığa destek veren ülkelerin iyi niyetini sorguluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)