AK Parti'den yeni kanun teklifi: Katalog suçlar arasına alınacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, illegal bahis ve şans oyunlarının katalog suçlar arasına alınacağını ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığına (BTK) kapatma yetkisi verileceğini açıkladı. 

GÜNDEM 17.02.2020, 13:30 17.02.2020, 14:21
AK Parti'den yeni kanun teklifi: Katalog suçlar arasına alınacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yurt dışında bulunan Türk vatandaşlarına ve mavi kart sahiplerine dövizli Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) imkânı getirileceğini belirten Muş, "KOBİ’lerin desteklenmesi amacıyla kredi garanti kuruluşlarına sağlanan kaynak 30-35 milyara çıkıyor. KOBİ’lere ekstra 175 milyar finansal destek anlamına gelmektedir. Mesleki yeterlilik belgelerinin düzenlenmesiyle alakalı işsizlik fonundan destek veriyorduk. Bu desteğimiz 2021'e kadar devam edecek. Esnaf ahilik fonunun başlangıcını yıl sonuna kadar erteliyoruz." ifadelerini kullandı. 

"İhaleler Türk lirası cinsinden yapılacak"

Muş, tüketicilerin ihtiyaçlarının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanabilmesi için düzenleme yapıldığını kaydederek, "Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla alakalı ihalelerin Türk lirası cinsinden yapılmasını getirmiş olacağız." dedi.

"15 gün içinde valiliklerce tahliye edilecek"

Vakıflar Genel Müdürlüğündeki taşınmazlarda üç veya daha fazla kira birikmiş olanlara üç ay süre verildiğini aktaran Muş, "Bu süre içerisinde eğer ödenmezse 15 gün içinde valiliklerce tahliyelerinin sağlanması öngörülüyor. Vakıf yapım onarım ihaleleri karşılığı kira sözleşmesi yapılan yerlerde kira sözleşmesi süresince üç kiradan fazlasının ödenmemesi durumunda 15 gün içinde valiliklerce tahliyeleri sağlanacaktır." diye konuştu. 

"İllegal oyunları katalog suçlara alınacak"

Muş, illegal ve şans oyunlarının katalog suçlar arasına alınacağını bildirerek, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığına (BTK) kapatma yetkisi vermiş olacağız." açıklamasını yaptı.

"Silah satışına ceza gelecek"

Ateşli silahlarla ilgili satın alma belgesi olmayanlara yönelik 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getirileceğini kaydeden Muş, "Ticari reklam, tanıtım ve satış için idari yaptırımlar getiriyoruz. Eğer bir ulusal kanalda bu silahların satışı yapılırsa 419 bin lira, yerel TV olursa 20 bin 953 lira." ifadelerini kullandı. 

"Faizlerde ciddi bir düşüş oldu"

Muş, Türkiye’nin ekonomik büyümesinin yüzde 5’i aşacağını belirterek, "Faizlerde ciddi bir düşüş oldu. Ekonomik göstergelerimiz iyi noktada gidiyorken maalesef bu tür söylemlerle muhatap kalıyoruz. Türkiye yolundan ayrılmayacaktır. Emin adımla yoluna devam edecektir." dedi.

Yorumlar (0)