AK Parti'den "Makus kaderden kaçış yok" başlıklı yazıya sert tepki!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adnan Menderes'in fotoğraflarının beraber kullanıldığı ve "Makus kaderden kaçış yok" ifadeleriyle servis edilen yazıya ilişkin, "Bu milli iradeye yönelik suikast girişimidir. Neden bunlar hep aynı partide bulunuyor. Niye sürekli cunta çağrıları, milli iradeyi gasp etme çağrıları hep bir siyasi parti içindeki siyasetçilerden geliyor. Bunu çok iyi düşünmemiz lazım. O partideki demokrat arkadaşlarımızın buna tepki vermesi lazımdır." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 05.05.2020, 17:19 05.05.2020, 17:52
AK Parti'den "Makus kaderden kaçış yok" başlıklı yazıya sert tepki!

Ragıp Zarakolu'nun imzasını taşıyan yazı, okuyuculara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Adnan Menderes'in fotoğrafları beraber kullanılarak, "Makus kaderden kaçış yok" ifadeleriyle yayınlandı. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten söz konusu yazıya tepki geldi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Demokrasiyi felç etme örgütü cunta çağrıları yaparak Yassıada'yı hatırlatarak Sayın Cumhurbaşkanımızın akıbetinin Menderes'in akıbeti olacağına dair internet sitelerinde yayınlanmaya başladı. Bu milli iradeye yönelik suikast girişimidir. Neden bunlar hep aynı partide bulunuyor. Niye sürekli cunta çağrıları, milli iradeyi gasp etme çağrıları hep bir siyasi parti içindeki siyasetçilerden geliyor. Bunu çok iyi düşünmemiz lazım. O partideki demokrat arkadaşlarımızın buna tepki vermesi lazımdır." ifadelerini kullandı. 

"Bunlar demokrasiyi felç etme örgütünün gönüllü üyeleridir"

Çelik, bir süredir devam eden "darbe iması" tartışmalarına ilişkin, "Türk siyasi tarihi açısından tarihe geçmesi gereken bir tartışma yaşadık. 10 gündür devam ediyor. Bir internet sitesindeki yazarın Sayın Cumhurbaşkanımızı merhum Başbakan Menderes'in akıbetiyle tehdit eden bir yazının çıkmasına kadar varan bir süreç. Bir askeri bürokratın yüce Meclis'e saldırısıyla başladı bu dönem. Maalesef bildiğiniz bir parti her zaman olduğu gibi vesayet süreçlerine verdiği desteği burada da gösterdi. Bunlar demokrasiyi felç etme örgütünün gönüllü üyeleridir. Seçilmiş Cumhurbaşkanlığı rejimine saray rejimi demeye başladılar. Askeri vesayeti, yargı vesayetini tahrik etmeye çalışırlar bunlar. 'Saray rejimi' tartışmasını çok uzun zamandır yapıyorlar. Bu zihniyet türlü şekillerde karşımıza çıkar. 'Seçimle veya başka türlü' demenin anlamı net. Seçimle gidecek demek her muhalefetin hakkıdır. Seçim ile ya da başka şekilde gidilecek demek başka bir şeydir." açıklamasını yaptı. 

"O partideki demokrat arkadaşlarımızın buna tepki vermesi lazım"

Cunta çağrılarına direndiklerini kaydeden Çelik, "Cunta çağrılarının ardında Yassıada kodu vardır. Kim rejim tartışması açıyorsa muhakkak surette zihninin arka planında Yassıada rejimini yeniden hayata geçirme stratejisi vardır. Bunun yol haritası bizce ve milletimizce malumdur. Demokrasiyi felç etme örgütü cunta çağrıları yaparak Yassıada'yı hatırlatarak Sayın Cumhurbaşkanımızın akıbetinin Menderes'in akıbeti olacağına dair internet sitelerinde yayınlanmaya başladı. Bu milli iradeye yönelik suikast girişimidir. Neden bunlar hep aynı partide bulunuyor. Niye sürekli cunta çağrıları, milli iradeyi gasp etme çağrıları hep bir siyasi parti içindeki siyasetçilerden geliyor. Bunu çok iyi düşünmemiz lazım. O partideki demokrat arkadaşlarımızın buna tepki vermesi lazımdır." şeklinde konuştu. 

İşte "darbe iması" tartışmalarına yol açan açıklamalar...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde… İktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacaktır." demişti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel de şunları söylemişti:

"Saray rejiminin, saray düzeninin sonu geliyor. O son bu Atatürk'ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaları.. Bütün bu liyakatsizliklerin de sonunu getirecek. Herkes şunu bilsin bütün devlet memurları. Görevini devlet memuru gibi yapan devlet memurları… Hangi ülkeye hizmet ettiğini bilen çok değerli bürokratlar hiç korkmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti devleti gelir, saat gibi işlemeye başlar. O saatin en kıymetli çarkları siz olursunuz. Eğer koltuğunuza liyakatle oturdunuz, devletinize sadakatle çalışıyorsanız."

Yorumlar (0)