AK Parti'den Kaz Dağları açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye'nin önünde seçim yok. Türkiye dış politikadaki ihtiyaçlarını, iç politikadaki reform süreçlerini sürdürmeye kararlı." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 06.08.2019, 19:57
AK Parti'den Kaz Dağları açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısından sonra açıklama yaptı.

Çelik, Suriye'deki gelişmelerle ilgili, "Türkiye mazlumlara şemsiye olacak, bölge ve dünya barışına katkıda bulunacak güvenli bölge ve barış koridoru arayışı içerisindedir." diye konuştu.

Çelik, "(Orta Doğu coğrafyası) Dünyanın bütün devletleri oradayken Türkiye'nin orada olmasını yadırgamak, dünyanın bütün devletleri oradayken Türkiye'nin oraya sırt dönmesini teklif etmek son derece tehlikeli bir virüstür." dedi. 

"TÜRKİYE'NİN EKSENİ ANKARA'DIR"

Eksen kayması tartışmalarını hatırlatan Çelik, "Türkiye'nin ekseni şurası ya da burası değildir. Türkiye'nin ekseni Ankara'dır. "Türkiye'nin eksenini Batıdaki herhangi bir ülkenin başkentinde görenler, Türkiye milli bir politika ürettiği zaman bunu eksen kayması olarak ifade ederler." ifadelerini kullandı.

İslam düşmanlığının tüm dinleri tehdit ettiğini söyleyen Çelik, "Teksas saldırganı ile Yeni Zelanda saldırganının ideolojisi arasında güçlü bağın ortaya çıkması bizi bu konularda daha ciddi kafa yormaya sevk etmelidir. İslam düşmanlığı tüm dinleri tehdit ediyor." dedi.

"HASSASİYETİMİZ YÜKSEK"

Çelik, "Kaz Dağları ya da Türkiye'nin herhangi bir yerindeki çevre meselesiyle ilgili olarak çok yüksek bir hassasiyete sahibiz." diye konuştu.

Yorumlar (0)