AK Parti'den göçmen açıklaması: Sonsuza kadar kalmayacaklar!

Göçmen meselesiyle ilgili propagandaya alt edildiğini söyleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sonsuza kadar burada kalacak değiller. Ülkelerindeki tehdit yok edildiğinde birçoğu kendi rızasıyla dönecek. Endişeli vatandaşlar, bazı durumlarda göçmenlere müdahale ediyor. Bunun yerine güvenlik güçlerine ihbar edilmeli." dedi.

GÜNDEM 12.05.2022, 19:33 13.05.2022, 02:19 Hakan Öksüz
AK Parti'den göçmen açıklaması: Sonsuza kadar kalmayacaklar!

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen parti sözcüsü Ömer Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. Gündemdeki önemli başlıklara ilişkin değerlendirme yapan Ömer Çelik, son zamanlarda göçmen konusu üzerinden karalama yapıldığını kaydetti.

"Sorunu, kaynağında çözmek istiyoruz" 

Suriyeli ve Afgan göçmenler üzerinden provokasyon yapıldığını dile getiren Çelik, "Bizim bu konuda deneyimimiz var. Bu topraklar, göçmenlerle ilk kez tanışmıyor. Düzensiz göçmen sorunuyla mücadele içindeyiz. Gelenlerin uyum sağlayabilmesi için çalışıyoruz. Sorunu, kaynağında çözmek istiyoruz." dedi.

"Vatandaşların direkt müdahalesi doğru değil"

Bazı vatandaşların, göçmenlerle ilgili meydana gelen sorunlara bizzat müdahale ettiğini hatırlatan Ömer Çelik, bunun doğru olmadığını dile getirdi.

Vatandaşların müdahalesi sonucu göçmenlerle ilgili istenmeyen olayların yaşanabileceğini kaydeden Çelik, "Müdahale etmek yerine güvenlik güçlerine ihbar yapılmalıdır. Aksi halde sonucu kestirilemeyen kötü olaylar ve yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir. Göçmenleri kendi ülkelerine göndereceklerini söyleyen bazı siyasiler var. Bu konuyu istismar ediyorlar." ifadelerini kullandı.

"Onları bir kaosun ortasına gönderemeyiz"

Masum sivillerin katillere teslim edilmesinin söz konusu olmadığını dile getiren Ömer Çelik, "Zaten sonsuza kadar burada kalacak değiller. Biz Suriye'deki sorunu çözdükten sonra gitmeleri daha güvenli olacak. Onları bir kaosun ortasına gönderemeyiz. Oradaki tehdit yok edildiğinde birçoğu kendi rızasıyla dönecek. Endişelerini dile getiren vatandaşları anlıyoruz. Konu takibimizde." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)