AK Parti'den "Almanya ve Japonya" yorumu: Tanıdığımız dünya sona eriyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Dünya Kupası'nın, bir İslam ülkesi olan Katar'da düzenlenmesi nedeniyle haksız eleştirilerin yapıldığını kaydeden Çelik, küresel gelişmelere değindi. Almanya ve Japonya'nın silahsızlaşma kararını değiştirmesinin son derece önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Çelik, "Tanıdığımız dünya sona eriyor. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın sonucu, dünyanın nasıl şekilleneceğini belirleyecek." yorumunda bulundu.

GÜNDEM 22.12.2022, 16:32 Hakan Öksüz
AK Parti'den "Almanya ve Japonya" yorumu: Tanıdığımız dünya sona eriyor

AK Parti MKYK toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Dünya Kupası'nın Katar'da düzenlenmesi nedeniyle gelen eleştiriler hakkında konuşan Çelik, "Katar, son derece başarılı bir organizasyonla Dünya Kupası'nı geride bıraktı. Dünya Kupası'nın bir İslam ülkesinde yapılması, önyargıyı ve provokasyonları beraberinde getirdi." dedi.

Türkiye'nin yüzlerce yıllık bir devlet anlayışına sahip olduğunun altını çizen Çelik, "FETÖ'nün saldırısı gibi haince olanını görmedik. FETÖ ile mücadele, devletimizin bütünlüğü açısından bir numaralı gündem maddemizdir. Mücadelemiz devam edecek." diye konuştu.

"Dünyanın nasıl şekilleneceği, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşa bağlı"

Küresel ölçekte yaşanan değişimlerden bahseden Çelik, "İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Almanya ile Japonya'nın silahsızlaşması, dünya için bir dönüm noktasıydı. İki ülkenin de silahsızlaşma kararını değiştirdiğini görüyoruz. Dolayısıyla tanıdığımız dünya sona eriyor, bildiklerimiz değişiyor. Bu yeni dünyada geçerli olacak kuralları yaşayıp göreceğiz. Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde bu türbülansa rağmen güvenli bir konum elde etti. Dünyanın nasıl şekilleneceği, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşa bağlı." değerlendirmesinde bulundu. 

"AB üyeliğimizle ilgili dar kafalı bir yaklaşım mevcut"

Türkiye'nin NATO içindeki misyonunun Avrupa ülkeleri tarafından sık sık takdir edildiğini belirten Ömer Çelik, "Buna rağmen AB'ye üye olmamızla ilgili dar kafalı bir yaklaşım mevcut. Sayın Cumhurbaşkanımız, yapılan tahıl anlaşmasıyla birlikte kıtlık yaşanmasının önüne geçti. Bulunduğumuz dönemde yeni bir soğuk savaşın başladığı görünüyor. Bununla ilgili yeni stratejiler geliştirilmeli." dedi.

Yorumlar (0)