Ajan "Türkiye’de işimiz bitti ayrılıyoruz" demiş!

Türk polisi, 48 yaşındaki eski İngiliz ajan James Gustaf Edward Le Mesurier’in ölümünü aydınlatmak için 300'e yakın kamera kaydını ve 11 binin üzerinde baz sinyalini incelemeye aldı. Eski İngiliz ajan James Gustaf Edward Le Mesurier’in Suriye’deki arama kurtarma ekibi Beyaz Baretliler (sivil savunma) içindeki arkadaşlarına bir hafta kadar önce “Türkiye’de işimiz bitti, ayrılıyoruz” dediği belirlendi.

GÜNDEM 15.11.2019, 09:05 15.11.2019, 09:19
Ajan "Türkiye’de işimiz bitti ayrılıyoruz" demiş!

İstanbul Beyoğlu’nda dört gün önce ölü bulunan 48 yaşındaki eski İngiliz ajanı James Gustaf Edward Le Mesurier’le ilgili soruşturma devam ediyor. Eski İngiliz ajan James Gustaf Edward Le Mesurier’in daha önce iki kez ifade veren 39 yaşındaki İsveç uyruklu eşi Emma Hedvig Christina Winberg’den karanlık noktaların aydınlatılabilmesi için olay gecesini tekrar tekrar anlatması istendi. Emniyet yetkilileri tarafından intihar olarak değerlendirilen olayla ilgili elde edilen son bilgilere göre eski İngiliz ajan James Gustaf Edward Le Mesurier’in 1 hafta önce Suriye'deki sivil savunma görevi yapan Beyaz Baretlilerdeki takım arkadaşlarına “Türkiye’de işimiz bitti, ayrılıyoruz” dediği belirlendi.

14 kişinin ifadesi alındı

Evde bulunan ve incelemeye alınan bilgisayar, tablet ve cep telefonlarından oluşan 7 elektronik eşyayla ilgili sorular sorulan Emma Hedvig Christina Winberg, bu eşyaların eşi ve kendisi tarafından kullanıldığını belirtti. Eski İngiliz ajan James Gustaf Edward Le Mesurier’in Büyükada’daki evinde çalışan iki kişinin ifadesinin alınmasından sonra cansız bedeninin bulunduğu sokaktaki ofis çalışanları da emniyete çağırıldı. Ajanın İsveç uyruklu eşi Emma Hedvig Christina Winberg’in verdiği isimler tek tek Cinayet Büro Amirliği’ne çağırılarak tanık olarak ifadelerine başvuruldu.

Çevredeki esnafla birlikte 14 kişinin ifadesi alındı. Olayın yaşandığı gece aynı binada bulunan ve alt katta bağımsız bir bölümde kalan “Merih” adlı hizmetçinin de ifadesine başvuruldu. Hizmetlinin, eski İngiliz ajan James Gustaf Edward Le Mesurier'in sır ölümle ilgili “Herhangi bir bilgim yok” dediği belirtildi. Eski İngiliz ajan James Gustaf Edward Le Mesurier ruhsal sorunları için gittiği hastane ve doktor kayıtları da incelemeye alındı. Ayrıca eski İngiliz ajan James Gustaf Edward Le Mesurier'in cesedinin bulunduğu saat ve 24 saat öncesinde bölgedeki 11 binin üzerindeki baz sinyali ile çevredeki işyeri ve konutlara ait 300’e yakın binlerce saat süren kamera kaydı da mercek altına alındı. Cihazların harddiskleri savcılık kararıyla toplandı.

Kavga yaşanmış

Olayın cinayet olma ihtimaline ilişkin çok yönlü olarak çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, ofisin çatısından içeriye girilme ihtimaline karşı söz konusu noktalarda incelemelerde bulundu.

Ayrıca eski İngiliz ajan James Gustaf Edward Le Mesurier ile eşinin olaydan 1 gün önce Beyoğlu’nda akşam yemeği yerken şiddetli şekilde kavga ettikleri, eski İngiliz ajan James Gustaf Edward Le Mesurier’in, eşi Emma Hedvig Christina Winberg'e ağır sözler söyleyerek mekândan ayrıldığı ortaya çıktı. Polis ekiplerinin bu yönde de çalışma başlattığı öğrenildi.

Emma Hedvig Christina Winberg'e yurt dışına çıkış yasağı

Polise verdiği kapsamlı ifadesinde “Keşke kocam ölmeseydi de bunları konuşuyor olmasaydık” diyen İsveçli Emma Hedvig Christina Winberg hakkında soruşturma tamamlanana kadar yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, yurtdışı çıkış yasağının geçici tedbir mahiyetinde olduğu, Emma Hedvig Christina Winberg’in tekrar ifadesine başvurulabileceği bildirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca eski İngiliz ajan James Gustaf Edward Le Mesurier’in kesin ölüm sebebinin tespiti için otopsi işlemleri sonucu yapılan incelemelerin sürdüğünü, herhangi bir rapor tanzim edilmediğini açıkladı.

Yorumlar (0)