Aile Destek Programı için detaylar açıklandı! Ödemelerin tarihi belirlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Aile Destek Programı için kapsam genişletildi. 4 milyon haneye 12 ay süresince toplamda 15 milyar liralık destek için ödemeler cuma günü gerçekleştirilecek. Peki Aile Destek Programı için başvurular ne zaman ve nereden yapılıyor?

GÜNDEM 25.07.2022, 13:40 25.07.2022, 14:33
Aile Destek Programı için detaylar açıklandı! Ödemelerin tarihi belirlendi

4 milyon haneye 12 süresince toplamda 15 milyar liralık destek ödemesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Destek Programını duyurmuştu. Ödemelerin yapılacağı tarih netleşirken, birçok kişi başvuruların nereden ve nasıl yapıldığını merak ediyor. İşte Türkiye Aile Destek Programı ile ilgili detaylar…

Aile Destek Programına kimler başvurabilir?

Doğalgazdan elektriğe, sağlıktan eğitime ve doğum desteğine kadar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yaklaşık olarak 50 madde düzenli destek programına eklendi. Bu sayede Türkiye Aile Destek Programı için kapsam genişletilmiş oldu.

Edinilen bilgilere göre, mevcutta sosyal destekten faydalananlar yoksulluğun haricinde başkaca zorlukları da bulunan gruplardı. Yeni genişletilme ile beraber ekstra bir dezavantaja ihtiyaç olmaksızın sosyoekonomik seviyesi belirlenenden düşük olan vatandaşlar da sosyal destekten yararlanabilecek. 4 milyon aileye 15 milyarlık yardımdan emekliler ve çalışanların için de faydalanma imkânı oluşturuldu. Genel koşulları taşıyan çalışanlar ve emekliler de destek programına başvuruda bulunabilecek.

Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 15 milyarlık Aile Destek Programı kapsamında hak sahiplerine yapılacak olan ilk tutarlar 29 Temmuz Cuma günü ödenmeye başlayacak. Ailelerin gelirine göre belirlenen tutarlar aylık 450, 550 ve 600 lira olarak hesaplara yatırılacak. Senelik 5 bin 400 ve 7 bin 200 lira miktarında destek sağlanmış olacak. Yardımlar 12 ay süresinde düzenli şekilde yapılacak.

Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır?

Aile Destek Programı için başvuru yapacak kişiler, e-Devlet sistemi üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı bulunduğu Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’na giderek buralardan işlemlerini gerçekleştirebilecek. İhtiyaç sahibi olan bütün vatandaşlar yardımdan faydalanabilecek. Daha öncesinde herhangi bir sosyal destekten yararlanmamış vatandaşlar da başvuruda bulunabilecek.

Aile Destek Programı başvuru şartları nelerdir?

  • Destekten faydalanabilmek adına ailedeki kişi başına düşen net gelirin asgari ücretin 3’te 1’inden yani 1.833 liradan daha düşük olması gerekiyor. 4 kişinin bulunduğu bir ailede eğer 7 bin 300 liranın altında tutar giriyorsa destekten faydalanabilir. Program ilk duyurulduğunda net asgari ücret 4 bin 253 lira olarak görüldüğünden kişi başı gelir koşulu 1.417 lira olarak belirlenmişti.
  • Asgari ücrette meydana gelen yükseliş bu desteği almayı da rahatlattı. Gelir hesabında ailedeki bütün bireylerin yevmiye, ücret ve maaş gibi ödenekleri ile düzenli sosyal yardım ödemeleri de hesaplamanın içerisine alınıyor.
  • Arsa ve ev gibi gayrimenkullerde karşılık bedel 240’a, kamyonet, binek araba gibi motorlu taşıtlarda karşılık bedel 120’ye bölünerek aylık aile gelirine destekte bulunuyor. Yani gelir belirlemede bütün unsurlar göz önüne alınıyor.
Yorumlar (1)
Hala 2 yıl önce
Nezaman oluçak