Aile Bakanlığı’ndan “refakatsiz çocuk” açıklaması

Deprem bölgelerinde enkazlardan çıkarılan refakatsiz çocukların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kontrolü içerisinde olduğunu ifade eden Bakan Yanık, "Hastanelere götürülen ve tedavisi sürdürülen çocukların Bakanlığımız personelinin haricinde herhangi bir üçüncü kişiye teslim edilmesi söz konusu değildir" dedi.

GÜNDEM 08.02.2023, 16:28
Aile Bakanlığı’ndan “refakatsiz çocuk” açıklaması

Kahramanmaraş’ın ilçeleri Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen ve 10 kenti etkisi altına alan depremlerin ardından, bölgede gerçekleştirilen arama-kurtarma faaliyetlerinde enkazdan çıkarılan çocuklar ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan açıklama yapıldı.

“Çocukların farklı kişilere teslim edilmesi söz konusu değil”

Enkaz altından çıkarılan çocukların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın denetimi içerisinde olduğunu ifade edildiği açıklamada Bakan Yanık: "Enkaz içerisinden çıkartılarak hastanelere sevk edilen ve tedavisi gerçekleştirilen çocukların Sağlık Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz çalışma kapsamında, Bakanlığımız çalışanlarının haricinde herhangi bir üçüncü kişiye teslim edilmesi söz konusu olmayacaktır. Çocuklarına erişemeyen, enkazdan çıkarıldıktan sonra aralarında haberleşme sağlayamayan aileler il müdürlüklerine giderek müracaatta bulunabilir” dedi.

Sosyal medya üzerinde bazı kişiler tarafından dezenformasyon bilgiler yayınlanması üzerine Bakanlık, söz konusu paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini, bilgisinden emin olunmayan paylaşımların ise Bakanlığa iletilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)