Aile Bakanı olarak seçildi: Mahinur Özdemir Göktaş Belçika basınında

Yeni kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Mahinur Özdemir Göktaş'ın getirilmesi, Belçika basınında gündeme oturdu. Göktaş geçmiş dönemlerde Belçika'da milletvekilliği yapmıştı.

GÜNDEM 04.06.2023, 15:21
Aile Bakanı olarak seçildi: Mahinur Özdemir Göktaş Belçika basınında

Belçika'nın Flamanca ve Fransızca yayın gerçekleştiren belli başlı bütün haber ajansları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de dünyaya gelen ve Brüksel Parlamentosunda geçmiş dönemlerde milletvekilliği sağlayan Göktaş'ın bakan olmasını manşetlerine taşıdı.

2015’te ihraç edilmişti

Belçika basınında yapılan haberlerde, "Eski Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Erdoğan iktidarında bakan olarak göreve geldi" başlığı atıldı. Bazı haber ajanslarında, Göktaş'ın bakanlık vazifesine getirilmesi öncelikli haber olarak yayınlandı.

Mahinur Özdemir Göktaş'ın kabinede tek kadın bakan olduğuna işaret edilen haberlerde, Göktaş'ın geçmiş dönemdeki eğitim ve kariyerine değinildi.

Haberlerde, Göktaş'ın 2009 senesinde Brüksel Parlamentosuna milletvekilliğine getirildiği, ilk başörtülü milletvekili olarak seçildiği, 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarını tanımadığı sebebiyle 2015 yılında partisinden ihraç edilmesinin ardından Belçika'da siyaseti bırakan Göktaş'ın 2020 senesinde Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak görev aldığı hatırlatıldı.

Yorumlar (0)