Ahmet Yener, YSK'nın yeni başkanı oldu

Görev süresi dolan Muharrem Akkaya'nın yerine YSK'nın yeni başkanı Ahmet Yener oldu. Ekrem Özübek ise YSK başkanvekilliğine seçildi. Kurumun yeni başkanı olan Ahmet Yener, uzun yıllar Yargıtay üyeliği yaptıktan sonra 2020'de YSK'ya girmişti.

GÜNDEM 26.01.2023, 16:40 27.01.2023, 16:15 Hakan Öksüz
Ahmet Yener, YSK'nın yeni başkanı oldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), başkan dahil görev süresi dolan 5 kişinin yerine yeni üyelerini seçti. Serdar Mutta, Ali Çopur, Talip Bakır, İsmail Kalender ve Feyzi Eroğlu, YSK'nın yeni üyeleri oldu. Yeni üyelerin yemin töreni sonrası kurul başkanı ve başkanvekili seçimi için oylama düzenlendi.

YSK'nın eski başkanı Muharrem Akkaya uğurlandı

Halen da görevde olan Battal Öğüt, Ahmet Yener, Ekrem Özübek, Mahmut Akgün, Ali Ürker ile Orhan Usta'nın yanı sıra yeni üyelerin de katıldığı gizli oylamanın sonucunda YSK'nın yeni başkanı belli oldu. YSK Başkanı Ahmet Yener olurken, Ekrem Özübek'in de YSK başkanvekilliğine seçildiği bildirildi. Yeni başkana görevi devreden Muharrem Akkaya, kurumdan uğurlanmadan önce gazetecilere poz verdi.

Ahmet Yener, 2020'de YSK üyesi olmuştu

Eski başkan Muharrem Akkaya'yı uğurlayan Ahmet Yener, görev süresi dolan üyelere verdikleri emekler için teşekkür etti. 1966 yılında Beypazarı'nda dünyaya gözlerini açan Ahmet Yener, 2011'de Yargıtay üyeliğine seçildikten sonra 2020'de YSK üyesi olmuştu. 

Yorumlar (0)