Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir, neden istifa etti?

Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir? Ahmet Eşref Fakıbaba istifa mı etti? Ahmet Eşref Fakıbaba istifa nedeni ne? Ahmet Eşref Fakıbaba'nın istifası gerçek mi? Ahmet Eşref Fakıbaba kaç yaşında? Bu soruların yanıtları haberde...

GÜNDEM 20.10.2022, 13:17 20.10.2022, 16:42 Hakan Öksüz
Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir, neden istifa etti?

Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından sosyal medyadan yapılan paylaşımın ardından Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir? ve Ahmet Eşref Fakıbaba istifa mı etti? gibi sorular gündeme geldi. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın mesleki ve siyasi kariyeri hakkındaki bilgileri derledik.

Ahmet Eşref Fakıbaba istifa mı etti?

Ahmet Eşref Fakıbaba istifa mı etti? sorusu, günün yanıtı en çok merak edilen sorularından biri oldu. AK Parti'den Şanlıurfa milletvekili olarak Meclis'e giren Ahmet Eşref Fakıbaba'nın istifası ile ilgili haberler merak ediliyor. Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. 

Ahmet Eşref Fakıbaba neden istifa etti?

Peki Ahmet Eşref Fakıbaba neden istifa etti? İstifa duyurusunu Twitter'dan yapan Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti'ye 2003 yılında üye olduğunu ve aradan geçen zamanda parti içinde çeşitli görevlerde bulunduğunu hatırlattı. Hem siyasi hem de ahlâki olarak kendisiyle aynı çizgide yer almayan kişilerle aynı partinin bünyesinde görev yapmak istemediğini belirten Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti üyeliğinden istifa ettiğini bildirdi. Fakıbaba, kendisine oy veren AK Partili vatandaşlara saygısızlık olmaması için milletvekilliğinden de istifa ettiğini belirtti.

Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir? 

İstifa duyurusunun ardından Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir? sorusu gündeme geldi. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde 16 Aralık 1951'de dünyaya geldi. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Ahmet Eşref Fakıbaba, Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde ihtisas yaptı. Daha sonra ABD'ye giden Ahmet Eşref Fakıbaba, Texas Eyaleti Arlington Hastanesi bünyesinde gözlemcilik görevini yürüttü. Fakıbaba, Türkiye'ye döndükten sonra Iğdır, Birecik ve Şanlıurfa'daki hastanelerde başhekimlik yaptı. 

2004 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti'den aday olan Ahmet Eşref Fakıbaba, 2014'e kadar iki dönem boyunca Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Ahmet Eşref Fakıbaba, belediye başkanlığındaki ikinci dönemine başladığı 2009'da bağımsız aday olarak seçime girdi. 2010-2013 yılları arasında Saadet Partisi macerası yaşayan Ahmet Eşref Fakıbaba, 2013'te yeniden AK Parti saflarına katıldı. 2015 yılındaki seçimlerde AK Parti'den aday olan Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 2017-2018 yıllarında Tarım ve Orman Bakanı oldu.

Ahmet Eşref Fakıbaba kaç yaşında?

Peki Ahmet Eşref Fakıbaba kaç yaşında? Ahmet Eşref Fakıbaba 70 yaşındadır. İngilizceyi ileri düzeyde bilen Ahmet Eşref Fakıbaba evlidir ve 3 çocuğu vardır.

Yorumlar (0)