Ağrı'da 4 terörist etkisizleştirildi

Ağrı ilinin Tutak ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda bölücü terör örgütü PKK üyesi 4 terörist, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 06.12.2019, 13:46
Ağrı'da 4 terörist etkisizleştirildi

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iç güvenlik operasyonları kapsamında Ağrı ilinin Tutak ilçesi kırsalında Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ve Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonla ilgili ilk bilgi sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan gelmişti. Süleyman Soylu bölgede yoğun bir çatışma yaşandığını ve 3 teröristin etkisiz hâle getirildiğini kaydetmişti. Devam eden çatışmalarda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 4'e yükseldi.

Sıcak temas sağlandı

Operasyon sırasında jandarma ve polis timleri ile bir grup bölücü terör örgütü PKK mensubu terörist arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada, silahlı 4 terörist etkisiz duruma getirildi.

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ve Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü güçleri, bir kalaşnikof tüfek, bir tabanca, 2 el bombası, 2 şarjör, 4 sırt çantası, çok sayıda örgütsel doküman, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirdi.

Bölgede operasyonların sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar (0)