Ağır hasarlı araçların şasi numaralarını "change" etmişler

Başkent polisi, yaptığı operasyonda şasi numaralarını ve motor numaralarını değiştirilerek satışa sürülen 28 otomobil buldu. 5 gözaltı var.

GÜNDEM 31.05.2020, 10:17
Ağır hasarlı araçların şasi numaralarını "change" etmişler

Ankara'da gerçekleştirilen operasyonda ağır hasar nedeniyle tamir edilemeyecek boyuttaki arabaların "change" adı verilen yöntemle motor ve şasi numaralarını kopyalayarak satışa çıkaran 5 kişi yakalanırken, "change" adı verilen yöntemle şasi numaraları değiştirilmiş 28 otomobil ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, sahte evrakla otomobil satışı yapıldığı bilgisini alan Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 5 aydır sürdürülen teknik takip ve çalışmalar sonrası operasyon için düğmeye bastı.

Şüphelilerin, "change" adı verilen teknikle hurdaya çıkmış ağır hasarlı otomobilleri hurda pahası ödeyerek satın aldıkları, bu otomobillerin evrakını "haciz-yakalama kaydı bulunan" veya "yasa dışı yollardan yurda getirilen çalıntı veya kaçak lüks otomobillere" aitmiş gibi gösterdikleri tespit edildi.

şasi numaraları change

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talimat verilmesiyle başlayan operasyonda Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ele geçirdikleri 28 otomobil ile ilgili olarak da D.Y, E.A, G.O, M.Ç ve T.K. isimli zanlıları yakaladı.

Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın talimatı ile analitik ve teknik soruşturma yoluyla yapılan kriminal inceleme neticesinde araçların gerçek bilgileri bulundu.

Şüpheliler, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ve resmî inişlemlerin ardından adliyeye götürüldü.

şasi numaraları change

Change yapan zanlıya 100 yıl hapis cezası verilmişti

2017 yılında Adana'nın Nazilli ilçesinde çökertilen 18 kişilik oto change çetesi ağır cezalara çarpırılmıştı.

Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesi 10 kişiyi suçlu bularak para ve hapis cezalarına çarptırırken, 8'i berat etmişti. Mahkeme, 44 ayrı araca change yaptığı ve bu araçları sattığı kesinleşen A.C.K.'ye 100 yıl hapis cezası ve 44 bin lira adli para cezası vermişti.

Yorumlar (0)