Ağaçlandırma rekoru için kampanya

11 milyon fidan, Türkiye’de eş zamanlı olarak başlayacak olan kampanya kapsamında toprakla buluşacak. Bu kampanya ile ağaçlandırma rekorunun kırılması hedefleniyor.

GÜNDEM 31.10.2019, 15:19 01.11.2019, 15:45
Ağaçlandırma rekoru için kampanya

Tüm Türkiye’de aynı anda 11 Kasım Pazartesi günü saat 11.11’de başlayacak olan fidan dikimi etkinliğinde 3 saat içerisinde 11 milyon fidanın toprakla buluşması bekleniyor. 

Bugün Fidan Yarın Nefes sloganıyla yürütülen kampanyada, internet üzerinden gelecegenefes.com adresinde fidan dikim etkinliği alanları gösterilmiş. Fidan sahiplenmek isteyenler için siteden isim ve mail adresi girilerek fidan alınması mümkün. Bununla birlikte il bazında ayrılan fidanların ne kadarının sahiplenildiği de görülebiliyor.

Sitede aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin de vatandaşlara bir mesajı var:

"2018 yılında göreve geldiğimizde bir cümle ile yola çıkmıştık. 'Çiftçimiz gülsün, çocuklarımız ormanla büyüsün.' demiştik. Kısa denebilecek bir sürede bu sözümüzü gerçekleştirmeyi başardık. Çiftçimizin yüzü gülüyor, çocuklarımız da ormanlar içinde büyüsün diye 11 Kasım 2019'da 11 milyon fidanı geleceğe miras bırakacağız. Türkiye'yi Guinness Rekorlar Kitabı'na taşıyacak bu seferberliğe 'Geleceğe Nefes' adını veriyoruz. Gelin siz de seferberliğimize katılın, geleceğe nefes olun."

Yorumlar (68)
Yeşim koç 4 yıl önce
Hep beraber
Rabia Bayram 4 yıl önce
Çok iyi kampanya
Yeşim koç 4 yıl önce
İnşAllah iyi olur
Nurdan baş 4 yıl önce
Süper bir organızasyon olacak sanırım
tuba kahraman 4 yıl önce
umutlar yeşerir ve toprakla buluşan fidanlar geleceğin ormanları olur umarım.
Ertuğrul selman 4 yıl önce
Geleceğimiz için.
Ertuğrul selman 4 yıl önce
Yeşili sev
Ertuğrul selman 4 yıl önce
Geleceğe nefes ol.
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın