Afyonkarahisar'daki biyokütle enerji santralinde büyük yangın

Afyonkarahisar’a bağlı Çay ilçesinde bulunan bir biyokütle elektrik santralinin 'cüruf' olarak adlandırılan açık deposunda yangın meydana geldi. Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahalede bulunuyor.

GÜNDEM 03.05.2021, 21:06 04.05.2021, 14:18
Afyonkarahisar'daki biyokütle enerji santralinde büyük yangın

Söz konusu yangın, Çay ilçesinde özel bir firmaya ait biyokütle elektrik santralinde yaşandı. Aksam saatlerinde bahse konu tesisin cüruf olarak isimlendirilen ve neredeyse tamamı ağaç köklerinden meydana gelen açık deposunda çıkan yangına tesis personelleri müdahale ederken, kuvvetli rüzgarın da etkisi ile yangın bir anda geniş bir alana yayıldı. 

Çevre ilçeler de seferber oldu

Yüzlerce metrekare büyüklüğündeki alanı saran alevleri söndürmek için Çay, Sultandağı ve Bolvadin ilçeleri ile çevredeki belde belediyelerine ait itfaiye personelleri seferber oldu. Duman ve alevlerin kilometrelerce uzaklıktan görülebildiği yangını söndürmek için ekiplerin çalışması devam ediyor. 

Yurttaşlar çatılara çıktı

Diğer yandan, yangının vuku bulduğu tesisin hemen yanı başında evleri bulunan yurttaşlar ise çatılara çıkarak alevlerin ev ve bahçelerine ulaşmaması için hortumlarla su döktüler. Yurttaşların yoğun dumana karşın çatılardan inmediği gözlendi.











Yorumlar (0)