Afrin'de 40 sivil katledildi, ABD yine YPG diyemedi!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, terör örgütü YPG/PKK tarafından Afrin ilçe merkezinde bomba yüklü yakıt tankeri ile düzenlenen terör saldırısını, isim vermeden kınadı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, terör örgütüne ilişkin herhangi bir ifade kullanmadı. 

GÜNDEM 29.04.2020, 10:07 29.04.2020, 10:52
Afrin'de 40 sivil katledildi, ABD yine YPG diyemedi!

Eli kanlı terör örgütü YPG/PKK, dün Afrin ilçe merkezinde bomba yüklü yakıt tankeri ile terör saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu 11'i çocuk, 40 sivil yaşamını yitirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, saldırıya ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Pompeo, yaptığı paylaşımda, "ABD, bugün Afrin'de masum insanları hedef alan korkak terör eyleminin ardından Suriye'de ülke çapında ateşkesin desteklenmesi ve uygulanması çağrısını yineliyor. Böylesi şeytani bir eylem hiçbir taraf için kabul edilemez." ifadelerine yer verdi. 

"Böylesi şeytani bir eylem hiçbir taraf için kabul edilemez"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus da saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Terör saldırısında yaşamını yitirenlerin siviller ve çocuklardan meydana geldiğini vurgulayan Ortagus, "ABD, Ramazan orucunu açmak için markette alışveriş yapan onlarca insanın ölümüne yol açan Afrin'deki terör saldırını kınamaktadır. Böylesi şeytani bir eylem hiçbir taraf için kabul edilemez." ifadelerini kullandı. 

Pompeo ile Ortagus tarafından yapılan açıklamalarda, terör örgütü YPG/PKK'ya ilişkin herhangi bir ifade kullanılmaması dikkatlerden kaçmadı. 

İngiltere'den de açıklama geldi

Diğer yandan, İngiltere'nin Orta Doğu Bakanı James Cleverly, terör saldırısını "dehşet verici" olarak nitelendirdi. 

Cleverly, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Afrin'de bir pazar yerinde patlatılan bombayla onlarca sivilin hayatını kaybettiği yönündeki haberlerle dehşete düştüm." ifadelerini kullandı. 

Suriyelilerin bugüne kadar yeterince acı çektiğine dikkat çeken Cleverly, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen'in ülke çapında bir ateşkes çağrısının, tüm taraflar tarafından dikkate alması gerektiğini kaydetti. 

Yorumlar (0)