Afrikalılardan Süleyman Soylu'ya yanıt geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun saat satan Afrikalılara yönelik "Biz buna müsaade etmeyeceğiz" çıkışına cevap geldi. Afrikalılar Soylu'ya, "Ekmek parası için bu işi yapıyoruz. Hırsızlık mı yapıyoruz?" yanıtını verdi.

GÜNDEM 27.07.2019, 19:28 27.07.2019, 20:33
Afrikalılardan Süleyman Soylu'ya yanıt geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Elinde bir saat, 10 liraya satıyor, Afrika'dan gelmiş. Biz buna müsaade etmeyeceğiz" sözlerine saat satan Afrikalılardan yanıt geldi. Türkiye'yi çok sevdiklerini söyleyen Afrikalılar Soylu'ya yönelik, "Ekmek parası için bu işi yapıyoruz. Hırsızlık mı yapıyoruz?" yorumunu yaptı.

Soylu NTV yayınında hükümetin göçmen politikasına dair açıklamalar yapmış, "Ben İçişleri Bakanıyım, benim ülkemde benim bilmediğim kayıtlı olmayan kimsenin yaşamaması lazım. İnsani durumlar dışında İstanbul'a kayıt kabul etmiyoruz, elinde bir saat Afrika'dan gelmiş 10 liraya satıyor, biz buna müsaade etmiyoruz" demişti.

"EKMEK PARASI İÇİN BU İŞİ YAPIYORUZ"

Independent Türkçe'den Lale Elmacıoğlu'nun konuştuğu Afrikalılar, sokaklarda dilenmek ve Türk hukukuna aykırı işler yapmak istemediklerini aktardı.

Gambiyalı olan 38 yaşındaki Ebubekir, "Türkiye'yi çok seviyoruz. Ekmek parası için bu işi yapıyoruz. Benim çocuklarım da var. Hırsızlık mı yapıyoruz?" yanıtını verdi.

30 yaşındaki Alfa Bah, resmi ve kayıtlı bir şirketi olduğunu her ay vergi ödediğini ve Türkiyeli muhasebecisi olduğunu belirtti. Bah, "Her ay ona ödeme yapıyorum. İş yaptığım Türkler iyiler. Türk insanı iyi. Türkiye'yi seviyorum. Türkiye'de saat satan Afrikalılar suç işlemiyor, hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Sokaklarda dilenme ya da kötü, Türk hukukuna aykırı işler yapmak istemiyorlar" ifadesini kullanıyor.

Yorumlar (0)