Afganistan uyruklu 227 düzensiz göçmen ülkelerine gönderildi

Türkiye'ye yasa dışı şekillerde giriş yapan Afganistan uyruklu 227 düzensiz göçmen Kocaeli Gündoğdu Geri Gönderme Merkezi'nden İstanbul’a gönderilerek buradan sınır dışı edildi.

GÜNDEM 10.01.2023, 09:45 11.01.2023, 12:34
Afganistan uyruklu 227 düzensiz göçmen ülkelerine gönderildi

Yasa dışı biçimde ülkeye girişi sağlayan kaçak göçmenleri engelleyebilmek üzere çalışmalar kesintisiz olarak devam ediyor. Bu çerçevede, farklı zamanlarda düzenlenen operasyonlarda yakalanan ve geçici bir süreliğine Geri Gönderme Merkezlerine alınan kaçak göçmenler, gruplar halinde ülkelerine geri yollanıyor.

Güvenlik tedbirleriyle İstanbul’a gönderildi

Kocaeli ve çevre kentlerde güvenlik ekipleri tarafından yakalanarak İl Göç İdaresi Müdürlüğü Gündoğdu Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edilen 227 düzensiz göçmenin işlemleri gerçekleştirildi.

Düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk önderliğinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin güvenlik tedbirleriyle otobüslere bindirilerek İstanbul Havalimanı'na götürüldü. Pasaport işlemleri tamamlanan düzensiz göçmenler daha sonra charter seferi üzerinden Afganistan'ın başkenti Kabil'e yollanacak.

Göç İdaresi Başkanlığı yetkilileri tarafından paylaşılan verilere göre, Ocak 2022 tarihinden bu zamana kadar İl Göç İdaresi Müdürlüğü Gündoğdu Geri Gönderme Merkezinden toplamda 6 bin 326 düzensiz göçmen ülkelerine geri yollandı.

Yorumlar (0)