Afganistan halkı, Türk askerinin varlığından memnun: 'Türk askeri çok iyidir'

Afganistan halkı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Hamid Karzai Havalimanı'nın işletme yükümlülüğe talip olmasından sonra Türk askerinin varlığını memnun olduklarını belirtti.  

GÜNDEM 21.07.2021, 10:34 22.07.2021, 09:08
Afganistan halkı, Türk askerinin varlığından memnun: 'Türk askeri çok iyidir'

Yabancı askerlerin Afganistan’dan ayrılmasından sonra Türk Askeri Kuvvetleri, başkent Kabil'de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletme yükümlülüğünü almaya hazır. 

Türkiye talip oldu

Afganistan’da 20 yıldır NATO adı altında asker bulunduran Türkiye, Afganistan’ın en önemli kapısı olarak bilinen Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı’nın güvenliğini sağlama konusunda sorumluluğu almaya talip. 

Türk askeri, bu havalimanında görev almaya hazırken, Afganistan halkı ise Türk askerinin bu havalimanında güvenliği sağlamasından memnuniyet duyacaklarını aktarıyor. Afganistan’da Türk askerinin bulunmasına ilişkin hoşgörülerini belirten Afganlar, Türkiye'den Afganistan’ın yanında olmaya devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Ahmad isimli Afgan esnaf, “Afganlara göre Türk halkı, iyi niyetli Müslümanlardır. Herkesin buradan Kurban Bayramını kutluyorum. Afganistan’da Türk askerinin bulunmasından mutluluk duyuyoruz. Afganistan’da güvenlik çok iyi değil biliyorsunuz. Bu sebeple inançsız bir ülke yerine Müslüman olmaları sebebiyle Türk askeri çok iyidir” sözlerini kullandı.

“Türklerin bulunmasından memnunuz”

Kabil’in Şahre Naw bölgesinde işletmesi olan terzi Jawed, "Türklerin bulunmasından oldukça memnunuz. Bildiğiniz üzere ilçeler, gün geçtikçe muhaliflerin kontrolüne giriyor. Türk askerinin bulunmasıyla inşallah güvenlik durumu daha iyiye gidecek” açıklamasını yaptı. 

Restoran sahibi Shukrullah Ibrahimi, “Tüm Türk halkının Kurban Bayramı mübarek olsun. Türk askerinden çok memnunuz, her konuda bize destek oluyorlar. Türkiye’de yaşayan Afganlara da özellikle yardımcı oluyorlar. Onlar iyi niyetliler, aynı yolun ve aynı inancın insanlarıyız. Başka ülkelere göre inşallah bize daha fazla destek çıkarlar” sözlerini dile getirdi. 

Başkent Kabil’deki “Green Zone” isimli, uluslararası ülkelerin diplomatik misyonlarının yer aldığı bölgede bakkal sahibi olan Ahmad Wahid Kaka, “Başka devletlerin insanına göre, Türklerle iyi anılarımız var. Eskilere dayanan bir dostluk var” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)