Afgan mültecinin cinsel saldırısına uğrayan Ayşegül, hayatını kaybetti

Kocaeli'de Afgan uyruklu A.M. tarafından takip edilen ve cinsel saldırıya maruz kalan, direndikten sonra başına taşla vurulan Ayşegül Aydın, ağır yaralı olarak kaldırıldığı ve 12 Temmuz'dan beri tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

GÜNDEM 22.11.2021, 11:26 23.11.2021, 10:27
Afgan mültecinin cinsel saldırısına uğrayan Ayşegül, hayatını kaybetti

12 Temmuz günü Kocaeli'de, 20 yaşındaki Afganistan uyruklu A.M.'nin cinsel istismarda bulunup yaraladığı 16 yaşındaki Ayşegül Aydın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Saldırgan tutuklanmıştı

Olay, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, 12 Temmuz günü yaşandı. Dershaneden eve dönmekte olan 16 yaşındaki Ayşegül Aydın, kendisini takip eden Afgan A.M. tarafından ağaçlık bölgeye sürüklenerek cinsel istismara maruz kaldı. A.M. isimli saldırgan, kendisine direnen Ayşegül Aydın'ı boğazından sıkıp, başına taşla vurduktan sonra yol kenarına taşıdı. Yoldan geçenlerin fark edip ihbar etmesi sonucunda olay yerine gelen sağlık ekibi, ağır yaralanan Aydın’ı hastaneye kaldırdı. Olaya ilişkin sürdürülen soruşturmada yakalanan A.M., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Ayşegül yaşama tutunamadı

Başına aldığı darbeyle ağır yaralanan Ayşegül Aydın, Gebze’de bulunan bir hastanede yoğun bakıma alındı. Ayşegül Aydın dün hastanede, gece saatlerinde yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Umutla kızları Ayşegül’ün iyileşmesini bekleyen Metin ve Şükran Aydın çifti, büyük bir üzüntü yaşadı. Ayşegül'ün yoğun bakımdaki tedavisi boyunca hep yanında olan baba Metin Aydın, kızının ölümü sebebiyle çok üzüntülü olduğunu, cenaze ile ilgili bütün hazırlıkları gerçekleştirdiklerini aktardı.

Ayşegül’ü duygulandırmıştı

Geçen ay baba Metin Aydın'ın, kızıyla yoğun bakımda görüşürken, "Tatlım benim, bir tanem benim, canım yavrum, güzel kızım benim, kara gözlüm” şeklinde severken, kendisini gören ve duygulanan kızı Ayşegül’e, "Ağlama canım kızım, iyi olacaksın” dediği anlar, telefon kamerasıyla kaydedilmişti.

Yorumlar (0)