Afet konutları hak sahiplerine teslim edildi

Erdoğan, Antalya'ya bağlı Manavgat ilçesindeki yangının ardından inşa edilen 900 afet köy evini maliyeti üzerinden yüzde 66 oranında indirimle, iki senesi ödemesiz, 18 sene vadeyle hak sahiplerine teslim edeceklerini dile getirdi.

GÜNDEM 07.01.2023, 22:38 09.01.2023, 09:09
Afet konutları hak sahiplerine teslim edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kalemler Mahallesi'nde düzenlenen Manavgat-Akseki Yangın Afeti Sonrası Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu.



"18 sene vade imkanı sunulacak"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"İnşa edilen 900 afet köy evini maliyeti üzerinden yüzde 66 oranında indirimle, iki senesi ödemesiz, 18 sene vadeyle sahiplerine teslim edeceğiz. Ahırsız ve ahırlı tiplerine göre, büyüklükleri 93 ila 280 metrekare arasında değişiklik gösteren bu evlerin aylık ödemesi 2 bin 50 TL ila 3 bin 700 TL arasındadır. Toplam ödeme ufak tiplerde 445 bin TL, ahırlı tiplerde ise 797 bin TL olacaktır. Gerek bugüne değin teslim edilen evlerin gerek yakında teslim edilecek olan evlerin hak sahibi yurttaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. 



"Dikim çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlandı"

Yangın bölgesinde ekskavatör ve dozerlerle 5 bin 200 hektar büyüklüğündeki toprağı işleyerek fidan dikimi, 5 bin 670 hektarlık alanda ise tohum ekimi gerçekleştirdik. Önümüzdeki senelerde ortaya çıkacak gereksinimi de göz önünde bulundurarak yol kenarlarına ve hudut hatlarına yangına dayanıklı 70 bin zakkum, 89 bin servi, 95 bin harnup, 42 bin muhtelif türde ağaç fidanı diktik. Ayrıca köylü yurttaşlarımızın 70 bin defne ve 95 bin harnup fidanı dikmesini sağladık. Böylelikle toplamda 2 milyon 750 bin fidan toprakla buluştu ve yangından dolayı zarar gören noktaların yüzde 90'lık kısmındaki çalışmaları tamamladık. Kalan bölümleri de Allah'ın izniyle bu sezon tamamlayacağız. Dikim gerçekleştirilen bölgelerdeki bitki örtüsü artık gözle görülür duruma gelmeye başladı. 



"Manavgat'a ikinci millet bahçesini de yapacağız"

Manavgat'a daha evvel Türk Beleni Millet Bahçesi'ni kazandırmıştık. Kentte yapımı süren beş millet bahçesi daha var. Sorgun bölgesinde yer alan 2 milyon 800 bin metrekare büyüklüğündeki bir alanı da millet bahçesi olarak düzenleyerek Manavgatlıların hizmetine sunma yönünde karar aldık."

Yorumlar (0)