Afet bölgesinde iletişim sıkıntısı: Sosyal medyada Dronecell tepkisi

Beş sene kadar öncesinde Turkcell tarafından geliştirilen ve acil olaylarda kullanılmak üzere dronlar baz hizmeti verecekti. Türkiye’nin büyük bir kısmını etkileyen depremin ardından vatandaşlar iletişim noktasında büyük problemler yaşadı. Birçok kişi Twitter üzerinden Turkcell'e uçan baz istasyonlarının nerede olduğu sorusunu yöneltti. Bu noktada iddialara yanıt geldi.

GÜNDEM 08.02.2023, 16:55 09.02.2023, 18:14
Afet bölgesinde iletişim sıkıntısı: Sosyal medyada Dronecell tepkisi

Kahramanmaraş'ın ilçesi Pazarcık merkezli 7.7'lik şiddetindeki deprem 10 şehirde büyük bir yıkımı ortaya çıkardı. Depremin sonrasında bölgede yaşanan iletişim sorunları ise vatandaşların birbirine ulaşamamasına neden oldu.

Vatandaşlar sordu, “Dronecell nerede?”

Üç büyük telekomünikasyon firması, deprem bölgesindeki vatandaşlara ücretsiz internet ve konuşma yüklendiğini açıkladı. Fakat, telefonları sinyal almayan vatandaşlar adına söz konusu yardımın bir sonucu olmadı.

Afet bölgesinin belirli bir kısmında telefonlarının çektiğini ifade eden birçok kişi, sosyal medya üzerinden tepkilerini aktardı. Birçok kişi “Dronecell nerede” diyerek sosyal medyada Turkcell’e tepki gösterdi.

Turkcell'in beş sene öncesinde “afetler ve acil durumlarda görev alması için” faaliyete sokulan uçan baz istasyonu Dronecell'in bu şekilde bir olayda neden kullanılmadığı sorusu yöneltildi.

Soruya yanıt geldi

Vatandaşların tepkisinin ardından Turkcell yetkilisi ile görüşme sağlayan Adem Metan, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yorumlar (0)