AFAD ve Bakanlıktan kritik telefon uyarısı

Kahramanmaraş'ta 7,4 ve Gaziantep'te 6,4 şiddetinde deprem gerçekleşti. Mobil baz istasyonlarının gerekli olduğu bölgelere gönderildiği ifade edilirken, AFAD tarafından telefon görüşmelerine dair kritik seviyede uyarı yapıldı.

GÜNDEM 06.02.2023, 06:07 06.02.2023, 14:25
AFAD ve Bakanlıktan kritik telefon uyarısı

Akdeniz, İç Anadolu, Güneydoğu ve Doğu, Güneydoğu bölgesinde birden fazla kentte, saat 04.17 sularında Kahramanmaraş merkezli Riçhter ölçeğinin verilerine göre 7.4 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, Türkiye’nin büyük bir kısmından hissedildi.

“Aramaları kısa tutalım”

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, depremin meydana geldiği bölgeye mobil baz istasyonlarının gönderildiğini duyurdu.

Sayan açıklamasında şu ifadelerde bulundu: ''Depremin meydana geldiği her bölgede iletişimin kesintisiz şekilde devam edebilmesi adına ekiplerimiz çalışma sağlıyor. Mobil baz istasyonları gereken bölgelere yönlendirildiğini ifade etmek isterim. İletişimin kesilmemesi adına aramaları mümkün olduğu kadar internet üstünden gerçekleştirelim ve kısa tutalım. Geçmiş olsun.''

AFAD uyardı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 şiddetindeki depremin sonrasında vatandaşlara "Hayati durumlar haricinde telefon görüşmesi gerçekleştirmekten uzak durun" uyarısında bulundu.

AFAD, depremin sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir uyarıyı şu şekilde yayınladı: "Afet ve acil olaylar sırasında iletişimin kesintisiz şekilde devam edebilmesi hayati önem taşımaktadır. Haberleşme sağlamak isteyen kişiler kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma uygulamaları üzerinden gerçekleştirmelidir. Hayati durumlar haricinde telefon görüşmesi sağlamaktan uzak durun"

Yorumlar (0)