AFAD'ın depremlerden 36 saat sonra TSK'dan yardım istediği iddialarına yalanlama

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, AFAD'ın Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerin ardından 36 saat geçmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yardım istendiği iddialarını yalanladı.

GÜNDEM 20.03.2023, 15:16 21.03.2023, 14:09
AFAD'ın depremlerden 36 saat sonra TSK'dan yardım istediği iddialarına yalanlama

İsmail Çataklı, sosyal medya hesabı üzerinden AFAD personelinin depremin hemen sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli bir albay ile yaptığı görüşmenin kaydını paylaştı. Çataklı yaptığı paylaşımda, "Depremden 43 gün sonra gelen iftiraya, depremin henüz çözümlemesinin dahi yapılmadığı ilk dakikalardan bir ses kaydı ile yanıt." dedi.

AFAD'dan iddialara yanıt

AFAD personelinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli albaya İzmir, Bursa, Ankara ve İstanbul'daki ekipleri yönlendirmek için hava aracı ihtiyacı olduğunu belirttiği kayıtta şu cümleler duyuluyor:

"Büyük bir deprem yaşandı, merkez üssü henüz çözülemedi, Hatay civarı diye düşünüyoruz. İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, buradaki ekipleri yönlendirmek amacıyla hava araçlarımızın görevlendirilmesi gerekiyor. Ona göre bir çalışma gerçekleştirebilir misiniz? Bayağı büyük bir olay, 7-8 hava aracı bize gerekiyor."

Yorumlar (0)