AFAD, güncel can kaybı ve yaralı sayısını açıkladı

AFAD, 10 ilde meydana gelen depremde şimdiye kadar 5 bin 894 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralı sayısının 34 bin 810, teyit edilmiş yıkık bina sayısının ise 5 bin 775 olduğunu açıkladı.

GÜNDEM 07.02.2023, 08:34 08.02.2023, 00:18 Hakan Öksüz
AFAD, güncel can kaybı ve yaralı sayısını açıkladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından can kaybı ve yaralı sayısı artıyor. AFAD yetkilileri belirli aralıklarla güncel verileri paylaşmaya devam ediyor. 

Türkiye 9 saat arayla biri 7.7 diğeri 7.6 şiddetindeki iki depremle sarsılmakla kalmadı devem eden ve zaman zaman 5 ve 6 şiddetine ulaşan artçı sarsıntıları da yaşamaya devam ediyor. Şu ana kadar 312 artçı sarsıntı yaşandı.

AFAD internet sitesinde yer alan bilgiye göre Kahramanmaraş'ta 6 Şubat pazartesi sabah saat 04.17' de meydana gelen deprem sarsıntısının 7 kilometre altında olduğu belirtildi 

Deprem felakatine ilişkin son durum açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Buna göre; şu ana kadar can kaybı sayısı 5 bin 894'e yükseldi, 34 bin 810 kişi yaralandı, şu ana kadar enkazlardan 8 bini aşkın kişi kurtarıldı. Oktay, ''Tüm illerde toplam 12 bin 181 arama kurtarma ekibimiz var. Diğer ülkelerden 3294 arama kurtarma personeli geldi. 70'in üzerinde ülke talepte bulundu, 14'ü fiilen sahada.'' dedi.

Ayrıca depremde teyit edilmiş yıkılan bina sayısı ise 5 bin 775 olarak kayıtlara geçti.

"16 bin 400 personelimiz ile yabancı ülkelerden gelen ekipler birlikte çalışıyor"

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanı (AFAD) Yunus Sezer yaptığı açıklamada, "16 bin 400 personelimiz ile yabancı ülkelerden gelen ekipler birlikte çalışıyor. Afet bölgelerinde yoğun bir çalışma söz konusu. Kış koşullarından dolayı çadır ile barınma ihtiyaçlarını giderecek diğer malzemeler gerekiyor. Bu malzemeler hızla afet bölgesine gönderiliyor. Şimdiye kadar 65 bin çadır ile çadır içi malzeme gönderildi." ifadelerini kullandı.

"Hava koridoru ile personelleri gönderiyoruz"

Hava koridorunu kullanarak afet bölgelerine nakillerin yapıldığını vurgulayan AFAD Başkanı Sezer, "Hava koşulları elverdiği kadar hava koridorunu kullanabiliyoruz. Bu şekilde arama kurtarma personellerimizi deprem bölgesine gönderiyoruz. 300 binden fazla battaniye ile ısıtıcı türü malzeme yollandı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığına ait yatakhaneler, vatandaşlarımızı misafir ediyor. Bütün sivil toplum kuruluşlarımız deprem bölgesinde." diye konuştu.

Yorumlar (0)