AFAD, en alt IQ seviyesinde anlattı!

Hükümet düşmanlığı yapmak adına "toplanma alanları" üzerinden AFAD'a saldıran malum medyaya o çok gizli bilgi paylaşıldı! "Toplanma alanı farklı, barınma alanı farklıdır!"

GÜNDEM 15.11.2020, 18:28 16.11.2020, 10:45
AFAD, en alt IQ seviyesinde anlattı!

Hükümeti hedef almak isteyen bakarkör medyanın cahil muhabirleri, "toplanma alanları" ile "barınma alanlarını" birbirinden ayırt edemeyince AFAD açıklama yapmak zorunda kaldı. Haberde, İstanbul'da "470 toplanma alanı" olduğu ileri sürüldü.

İstanbul'da 3021, Türkiye'de ise 18.910 toplanma alanı olduğunu açıklayan İçişleri Bakanlığına bağlı AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi) Başkanlığı, bazı medya kuruluşları tarafından yapılan haberler sebebiyle hatırlatma yapılma ihtiyacı hissedildiğini belirtti.

Bazı basın kuruluşlarının "toplanma alanları" ile ilgili kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği vurgulanan açıklamada, en alt IQ düzeyinde tanımlama yapıldı. Biz de AFAD'ın açıklamalarında karanlık noktalar kalmasın diye bol fotoğraflarla açıklamayı destekliyoruz.

AFAD, "toplanma alanı" ile "barınma alanı" kavramlarını şu şekilde açıkladı:

Toplanma alanı nedir?

Toplanma alanı, deprem gibi afet ve acil durumlar sonrası yaşanacak paniği önlemek, doğru bilgi alışverişini sağlamak, halkı tehlikeli bölgelerden uzaklaştırmak amacıyla "geçici barınma merkezleri" hazırlanıncaya kadar insanların "geçici" olarak toplanarak bir araya gelecekleri güvenli alanlardır.

Toplanma alanlarının yerleşim yerleri içinde olma sebebi, engelli, yaşlı ve hamile insanlar da dâhil olmak üzere ulaşım aracı olan ve olmayan tüm insanların bir araya gelebilmesini sağlamaktır. Bu yüzden engebesiz, düz ve ikincil tehlikelere uzak araziler tercih edilir.

Devlet hizmetleri gelinceye kadar toplanma alanlarının yakınlarında elektrik, su, gıda, tuvalet gibi zorunlu ihtiyaçların temin edilebileceği yapılara yakın yerler olması istenir.

Barınma alanı nedir?

Barınma alanı ise afet ve acil durum sonrası mağdur olan insanların (afetzede) barınma ihtiyaçlarını gidermek için kurulacak çadır kent ve konteyner kentleri ifade eder.

Barınma alanları tamamen devlet kontrolünde olur.

Yani çadır kent ve konteyner kentlerin kurulduğu alanlarda yiyecek, içecek, soğuktan korunma, tuvalet ihtiyacı, sağlık gibi tüm temel ihtiyaçlar devlet tarafından karşılandığı için, yerleşim yerlerine yakın olması özelliği aranmaz.

Devlet gerekli tüm ihtiyaçları barınma alanlarında karşılar.

Anadolu Ajansı (AA) ise toplanma ve barınma alanları kavramlarını hâlâ ayırt edemeyenlere özel infografik hazırladı.

Yorumlar (0)