AFAD deprem yardımı nereden, nasıl yapılır?

Kahramanmaraş depreminin sonrasında AFAD, bağış kampanyası için düğmeye bastı. AFAD deprem bağışları adına hesap bilgilerini resmi internet adresinde yayınladı. Peki, AFAD deprem yardımı nereden, nasıl yapılır?

GÜNDEM 06.02.2023, 14:25 06.02.2023, 14:30
AFAD deprem yardımı nereden, nasıl yapılır?

AFAD deprem bölgeleri adına bağış kampanyasını başlattı. Destekte bulunmayı düşünenler adına duyuruda bulunan AFAD, resmi internet sitesi üzerinden detayları paylaştı.

AFAD deprem yardımı nereden yapılır?

AFAD yardım açıklamasında şu ifadelerde bulundu: “Kahramanmaraş’ın ilçesi Pazarcık’ta 6 Şubat 2023 gününde saat 04.17 sıralarında 7,7 şiddetinde bir deprem gerçekleşmiştir. Deprem, Adana, Kilis, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok kentte yoğun bir biçimde hissedilmiştir.

Depremin ardından genel yaşantıyı olumsuz şekilde etkisi altına alan şartların sağlanması ve afetzede kişilerin acil ihtiyaçlarının giderilmesi adına gerçekleştirilen iyileştirme çalışmaları, AFAD denetimleri altında kamu kurum ve kuruluşları ile STK’larımızın ortaklığında sürdürülmektedir.

Adana, Kilis, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ve civar kentlerde gerçekleştirilen iyileştirme ve hayatın normale getirilmesi faaliyetlerine destek vermeyi planlayan hayırsever kişilerden Başkanlığımıza çok fazla sayıda destekte bulunma talebi tarafımıza iletilmiştir. Bu talebi yanıtsız bırakmamak için, Başkanlığımızın deprem bağışı hesap numaralarını yayınlama gereği duyduk."

AFAD deprem yardımı nasıl yapılır?

AFAD bağışın nasıl yapılacağını şu şekilde aktardı: "Kampanyaya destek sağlamayı düşünen vatandaşlarımız, “DEPREM” yazarak 1866’ya SMS yollayabilir. (SMS bedeli: 20 TL'dir) ya da paylaşılan hesap numaralarına bağış yapabilecektir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken konu EFT ile yardımda bulunulurken Alıcı Adı bölümüne T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yazılması gereklidir"

Yorumlar (0)