AFAD'dan 'deprem testi' uyarısı

AFAD, bu gece (14 Ekim) 00.00 itibarıyla şiddeti 1,0'in üzerinden olan depremlerin AFAD'ın Twitter hesabı üzerinden 'test maksatlı' olarak yayımlanacağını açıkladı.

GÜNDEM 13.10.2022, 20:45 14.10.2022, 16:44
AFAD'dan 'deprem testi' uyarısı

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), "Deprem Dairesi Başkanlığı veri tabanında gerçekleştirilen değişiklik nedeni ile bu gece 00.00 itibarıyla şiddeti 1,0'in üzerinde olan depremler Twitter hesabımız üzerinden 'test maksatlı' olarak yayımlanacaktır." açıklamasında bulundu.

"Takipçilerimizin dikkatine"

AFAD'ın resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen paylaşımda, şu ifadelere yer verildi. 

"Deprem Dairesi Başkanlığı veri tabanında gerçekleştirilen değişiklik nedeni ile bu gece 00.00 itibarıyla şiddeti 1,0'in üzerinde olan depremler Twitter hesabımız üzerinden 'test maksatlı' olarak yayımlanacaktır. Bizi Twitter'dan takip edenlerin dikkatine sunarız."

Deprem nedir?

Deprem, yer kabuğunda beklenmedik bir anda açığa çıkan enerji neticesinde meydana gelen sismik dalgalanmalar ve bu dalgaların yeryüzünü sarsmasıdır. 'Sismik aktivite' ise depremin meydana geldiği alanda oluşturduğu tür, frekans ve büyüklüktür. Depremler sismograf ile ölçülebilir. Depremin büyüklüğü Richter ölçeği ile belirlenir. Bahse konu ölçeğe göre 3 ve altındaki şiddetteki depremler genel itibarıyla hissedilmezken, 7 ve üzeri büyüklükteki depremler yıkıcı olabilir. Depremin oluştuğu noktanın derinliği de yıkım kuvveti üzerinde etkilidir ve yeryüzüne yakın noktada gerçekleşen depremler daha ağır hasar vermektedir.

Yorumlar (0)