AFAD, Bitlis’te çığ tatbikatı gerçekleştirdi

Bitlis İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü’nce icra edilen çığ tatbikatına 100 güvenlik korucusu katıldı.

GÜNDEM 02.04.2021, 15:03 02.04.2021, 17:52
AFAD, Bitlis’te çığ tatbikatı gerçekleştirdi

Bitlis’in Mutki ilçesinde AFAD tarafından ilk olarak 3 günlük bir eğitim verilen güvenlik korucuları daha sonra çığ tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikata jandarma ve UMKE personeli de destek verdi

AFAD tarafından organize edilen ve 100 güvenlik korucusunun katıldığı çığ tatbikatına jandarma personeli ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)’de destek verdi.

Tatbikatın amacının afete daha hazır hale gelinebilmesi olduğunu ifade eden Bitlis Vali Yardımcısı İzzet Cem Eser, “Bölgemiz her sene yoğun bir kar yağışına maruz kalıyor. Bu sebeple başta UMKE ve AFAD ekiplerimiz olmak üzere jandarma personelimiz ve korucularımızla ortak bir çığ tatbikatı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Tatbikat öncesinde gerekli eğitimler AFAD birimimiz tarafından korucularımıza verildi. Yaşanması muhtemel bir afet esnasında nasıl hareket edilmesi gerektiğine yönelik verilen eğitimlerin ardından tatbikatımız başarılı bir şekilde tamamlanmış oldu. Bundan sonraki seneler de ise diğer ilçelerimizde aynı şekilde bu tatbikatlarımıza devam edeceğiz. ben burada emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Yorumlar (0)