AFAD açıkladı: Can kaybı 44 bini aştı

Yunus Sezer, 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 44 bin 374 olduğunu açıkladı.

GÜNDEM 26.02.2023, 20:27
AFAD açıkladı: Can kaybı 44 bini aştı

AFAD Başkanı Sezer, AFAD Başkanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısında, depremin üzerinden üç hafta geçtiğini, bu süre zarfında hem 5 üzerinde depremler yaşandığını hem de çok sayıda artçı depremler meydana geldiğini anımsattı.

Şu ana değin 9 bin 990 artçı sarsıntı meydana geldiğini, bölgede iyileşme ve toparlanma sürecinin sürdüğünü ifade eden Sezer, "21 bine yakın yapıda arama kurtarma faaliyetleri tamamlandı. An itibarıyla tamamen enkaz kaldırma faaliyetlerine yoğunlaşmış haldeyiz." şeklinde konuştu.



"44 bin 374 insanımızı kaybettik"

Sezer, iyileştirme faaliyetleri çerçevesinde, konteyner, çadır ve kalıcı konutların inşasına yönelik yoğun faaliyetlerin sürdüğünü kaydederek, şöyle devam etti: 

"Tüm adımlar, yaşamın bir an evvel normalleşmesi için atılmaktadır. Ne yazık ki bu süreç içinde 44 bin 374 insanımızı yitirmiş durumdayız. Allah'tan rahmet temenni ediyorum, ülkemizin başı sağ olsun. Yoğun bir faaliyet sürüyor. An itibarıyla 8 bin 182 arama kurtarma personeli, gerçekleştirilen enkaz kaldırma faaliyetlerine ve orada yapılan diğer faaliyetlere eşlik etmektedir. 230 bine yakın çalışanımız da şu anda faaliyetlerine devam ediyor."

Yorumlar (0)